Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BTTÖB’DE “AZINLIK ÖĞRENCİLERİ’NİN ÜNİVERSİTE’YE GİRİŞLERİNDE BÖLÜM SEÇİMİ VE ÖNEMİ” KONFERANSI

BTTÖB’DE “AZINLIK ÖĞRENCİLERİ’NİN ÜNİVERSİTE’YE GİRİŞLERİNDE BÖLÜM SEÇİMİ VE ÖNEMİ” KONFERANSI

12
0

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği “Azınlık Öğrencileri’nin Üniversite’ye Girişlerinde Bölüm Seçimi ve Önemi” adlı konferans düzenledi. Konferans Birlik salonunda gerçekleşti. Konferansa Lise öğrencileri, veliler ve öğretmenlerin yanısıra Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı Rodop PASOK Milletvekili Ahmet Hacıosman, D.E.B. Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği (BTTÖB) Başkanı Sami Toraman, Gümülcine Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Molla İsa, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan, Batı Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) Başkanı Erkan Ruşen, Celal Bayar Lisesi Müdürü Tunalp Mehmet katıldı.

 

Konferansa konuşmacı olarak katılan öğretmenler Nurdan Ahmet, “Ergenlik ve Ergenlikte İletişim–Meslek Seçiminde Ailenin Rolü”, Asime Hasanoğlu “Özgüven–Empati–Mutlu Ergen–Başarı” ve Serkan Halil’de “Meslek Seçimi Ve Önemi” ni anlattılar.

 

Toplantı sonunda Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Sami Toraman, Nurdan Ahmet, Asime Hasanoğlu Birlik gazetesine bu konferansı şöyle değerlendirdiler.

“Artık Batı Trakya’da psikolojik danışmanlık birimi kurulmasının kaçınılmaz olduğunu gördük”

“Hiç bir şeye geç kalınmış değildir. Bizler Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği yönetim kurulu olarak, yapılması geç dahi olsa bunun yapılmasının kararını aldık. Azınlık insanının çocuklarının üniversiteye girişlerinde çok büyük sıkıntıları var. Ailenin büyük etkisi oluyor, çocuk kararsız kalıyor. Çocukta en büyük eksikliklerden biri de rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmeti alamamış olmasının da etkisi büyüktür. Bizler de bu branşlarda çalışmış ve azınlığa bu konuda faydalı olabilecek kişileri ve aileleri bir araya getirerek görüş alış verişinde bulunduk. Böylece eksikliklerimizi gördük. Artık Batı Trakya’da psikolojik danışmanlık birimi kurulmasının kaçınılmaz olduğunu gördük. Çünkü sıkıntı buradan kaynaklanıyor. Çocuklar aile baskısıyla okuyamacakları üniversitelerin kapılarında yıllarını boşa harcamış oluyor ve sonunda da bölüm değiştirmek zorunda kalıyorlar. Bu da sonuçta aile ve çocuğa hem psikolojik hem de maddi yıkım olarak geri dönüyor. Bunun için de biz bu işi ele alarak daha faydalı olmanın yollarını aradık. İskeçe ve Dedeağaç illerinde de bu konuda girişimlerde bulunmayı düşünüyoruz. Öğretmen emekli olmaz, ağaçlar ayakta ölürler. Biz dik birer abide gibi ayakta kalmanın yollarını arayacağız.” Dedi.

 

Ayrıca Gümülcine Çocuk Kulübü ikinci şubesinde görevde bulunan psikolog Nurdan Ahmet de kısa bir açıklamada bulunarak; “Ergenlikte iletişim konulu bir sunum yaptım. Daha sonra da meslek seçiminde ailelerin rolü ile ilgili bir sunum yaptım ve çok başarılıydı. Dinleyicilerin kalabalık olması bizleri memnun etti. Bu gibi etkinliklerin daha sık aralıklarla yapılması gerekir. Özellikle bu toplumun rehber öğretmenlere çok ihtiyacı var, böylelikle çocukların ilgili yeteneklerini görmeleri açısından bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bu etkinliğin çok verimli olduğunu da ifade etmek istiyorum. Teşekkür ederim.” Dedi.

 

Öğretmen Asime Hasanoğlu da toplantı hakkında görüşlerini aktararak; “Hep birlikte ortak bir toplantı yapma amacımız vardı ve bunun başarılı olduğuna da inanıyorum. Öğrencilerin soluksuz bir şekilde konuşmacıları dinlemesi, yapılan yorumları dikkatle izlemesi önemli olduğunu düşünüyorum. Öğrenciler belki konuşmalara katılamadılar, fakat zamanla bunun da olacağını zannediyorum. En büyük amacımız, gençlerle büyükler arasında iyi bir diyalog ortamını yaratmaktır. Küçük topluluklarla, küçük salonlarda ve küçük tartışma konulu konferansların daha başarılı olduğuna inanıyorum. Buradan anne ve babalara seslenerek çocuklara yaptıkları hatalarda bile, onların her zaman yanlarında olmalarını ve bunu da çocuğun bilmesi gerekir. Hep beraber olun ve baskı yapmadan özgürce, sorumluluk alarak hep birlikte karar verin. Bu kararlar da çocuğun yetenek ve isteklerine bağlı olsun. Teşekkür ederim.” Dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz