Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BTTDD: “KRİZ ORTAMINDA MANEVİ DEĞERLER ÜZERİNDEN TOPLUMSAL DEĞERLERİ YAĞMALAYAN ZİHNİYETLERİ KABUL ETMEK...

BTTDD: “KRİZ ORTAMINDA MANEVİ DEĞERLER ÜZERİNDEN TOPLUMSAL DEĞERLERİ YAĞMALAYAN ZİHNİYETLERİ KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR…”

12
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği, son haftalarda Batı Trakya’da yaşanan saldırıları kınayan yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada, “Mübarek Ramazan Ayı İslam inancında en kutsal aydır. Hoşgörünün, yardımlaşmanın, saygının en yüksek mertebeye ulaştığı bu günlerde Batı Trakya Müslüman Türk toplumuna karşı yapılan kin, ırkçılık ve hoşgörüsüzlük temelindeki hakaret ve saldırıları ortaya koyan, kriz ortamlarını fırsat bilerek türeyen kendini bilmezleri esefle kınıyoruz.” Ifadelerine yer veriliyor.

Açıklama şu şekildedir:

BATI TRAKYA TÜRKLERİ DAYANIŞMA DERNEĞİ

GENEL MERKEZİ

BASIN AÇIKLAMASI

08/08/2012

AZINLIĞIMIZ KRİZ YAĞMACILARINA FIRSAT VERMEYECEKTİR.

KRİZ ORTAMINDA MANEVİ DEĞERLER ÜZERİNDEN

TOPLUMSAL DEĞERLERİ YAĞMALAYAN ZİHNİYETLERİ

KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR…

Mübarek Ramazan Ayı İslam inancında en kutsal aydır. Hoşgörünün, yardımlaşmanın, saygının en yüksek mertebeye ulaştığı bu günlerde Batı Trakya Müslüman Türk toplumuna karşı yapılan kin, ırkçılık ve hoşgörüsüzlük temelindeki hakaret ve saldırıları ortaya koyan, kriz ortamlarını fırsat bilerek türeyen kendini bilmezleri esefle kınıyoruz.

Her dinin kendine göre ritüelleri vardır. Nasıl ki kilisede pazar günü ayin öncesi çan çalmak bir ritüel ise Ramazan ayında davul çalınarak Müslümanların sahura kaldırılması bu ritüellerin asıllarındandır. İnsanların Ramazan ayı boyunca orucunu tutarak ibadetlerini bu ritüelleri yasayarak yerine getirmesi de doğal olgudur. Demokrasinin beşiği olduğunu iddia eden AB üyesi Yunanistan’da hortlamış olan ırkçı düşünceye bu hatırlatmayı yaparak bir kez daha hareket etmeden önce aklıselim düşünmelerini tavsiye eder, yaşanan olayların tekrarlanmaması için Yunanlı yetkililerin gerekli önlemleri almalarını ümit ettiğimizi beyan ederiz.

Ayrıca Batı Trakya’da yaşayan, bölgenin asıl unsuru olan Müslüman Türk Azınlığı kendi demografik yapısını değiştirme adına uygulanan göçmen politikalarının asıl mağdurudur. Gerek bölgeye yerleştirilen, gerekse kaçak göçmen olarak bölge ve Yunanistan genelinde sıkıntılara neden olan politikaların sonucunu protesto etme amacı açıklanarak sonrasında azınlığımıza hedef alarak devam eden gösterilerin Gümülcine Türk Gençler Birliği nezdinde Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nı tehdide dönüşmesi kabul edilemez. Bu ortamı yaratan ırkçı Altın Şafak Partisi üyelerine, gerek Alman istilasına direnip ülkelerini savunurken, gerekse akabinde yaşanan iç savaş sırasında ülkelerin menfaati ve toplumun kabul gören otoritesini savunurken şehit olan Batı Trakya Türklerini hatırlatır, toplumsal sahiplenişin nasıl yapıldığının iyi bir örneği olarak örnek alıp, benimsemelerinin faydalı olacağı kanaatini taşıdığımızı da belirmek isteriz.

Bölgede yaşanan olayların tekrarlanmaması adına kendilerini; faşist, ırkçı, çağdışı düşünce ve tavırlardan sıyrılıp, çağdaş, herkese saygılı hümanist ve toplumla barışık bir düşünce çerçevesi içerisinde hareket etmeye davet ederiz. Tüm kurumlarımızın ve insanlarımızın verdiği aklıselim ve yerinde tepkilerden de görüldüğü üzere azınlığımızın bu anlamda türeyen kriz yağmacılarına da hiçbir şekilde fırsat vermeyeceğini bir kez daha gösterdiğini kamuoyunun bilgisine sunarız.

Av.Necmettin HÜSEYİN                                      Av.Burhaneddin HAKGÜDER

Genel Sekreter                                                             Genel Başkan

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz