Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BTTDD: “BATI TRAKYA DOSTLUK KÖPRÜSÜ OLACAKSA BUNUN MAYASI DA BATI TRAKYA TÜRKLERİ”

BTTDD: “BATI TRAKYA DOSTLUK KÖPRÜSÜ OLACAKSA BUNUN MAYASI DA BATI TRAKYA TÜRKLERİ”

19
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Başbakan Aleksis Çipras’ın Türkiye ziyaretiyle ilgili olarak “Türk – Yunan Dostluğu gelecek adına umut veriyor” başlığı altında bir yazı yayımladı.

BTTDD’ni yazılı açıklamasında, Başbakan Aleksis Çipras ve Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun, Ankara’da resmi temaslarla devam edecek olan buluşmanın her ne kadar ana konusu mülteci sorunu ve Ege’de yitirilen canlar olsa da, iki ülke arasında her daim dostluğun devamlılığının ana unsuru olacak olan azınlıklar konusu da her zaman masadaki yerini alacaktır görüşlerine yer verildi.

Her iki ülke başbabakanlarının görüşmelerde dostluk mesajları verdiği kaydedilen açıklamanın devamında şu görüşlere yer verildi: Türkiye’de 1923’ten beri Yunanistan (Batı Trakya)’dan göç etmiş 750.000 civarında Batı Trakya Türkü yaşamaktadır. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği de 1946 yılında kurulmuş 20 binin üzerinde üyesi olan ve bu çatı altında heyecanla azınlık için atılacak adımları bekliyen bir toplum mevcuttur. Derneğimizin Batı Trakya’da yaşayan azınlığın, azınlık haklarını kullanabilen ve eşit Yunan vatandaşı olarak yaşamasını istemekten başkaca bir amacı bulunmamaktadır.

 

“BATI TRAKYA DOSTLUK KÖPRÜSÜ OLACAKSA BUNUN MAYASI DA BATI TRAKYA TÜRKLERİ”

Türkiye’de yaşayan Batı Trakya Türkleri olarak, Türkiye’de Türk- Yunan dostluğuna en büyük katkıyı sunmaya hazır olduklarının altı çizilen açıklamanın son bölümde, “Ege Barış gölüne dönecek, Batı Trakya dostluk köprüsü olacaksa bunun mayası da Batı Trakya Türk toplumu olacaktır. Ege bir gün barış gölü olacak. Buna inanıyor ve umut ediyoruz” görüşleri yer aldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz