Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞBAKAN ÇİPRAS ANKARA’DA TEMASLARDA BULUNDU

BAŞBAKAN ÇİPRAS ANKARA’DA TEMASLARDA BULUNDU

17
0

Başbakan Aleksis Çipras Türkiye ziyaretine ilk olarak İstanbul’dan başladı. Burada Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte Türkiye Yunanistan arasında oynanan dostluk maçını da birlikte izleyen Çipras, İstanbul temaslarının ardından Ankara’ya geçti.

 

ÇİPRAS ANKARA’DA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanı Aleksis Çipras’ı kabul etti. Görüşme 1 saat 7 dakika sürdü.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştü. Erdoğan, Çipras’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşme, 1 saat 7 dakika sürdü. Ardından ikili çalışma yemeği yedi. İki lider yemeğin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

 

DAVUTOĞLU ÇİPRAS’I ÇANKAYA KÖŞK’ÜNDE AĞIRLADI

Ahmet Davutoğlu, İstanbul’da birlikte milli futbol maçını izlediği Aleksis Çipras’ı ertesi gün de Ankara’da ağırladı.

Çankaya Köşkü’nde saat 12.00 sıralarında gerçekleşen görüşmede Başbakan Davutoğlu konuğunu kapıda karşıladı. Davutoğlu, çalışma ziyareti için kendisini ziyaret eden Çipras’a köşkün balkonunda başkent Ankara’nın manzarasını da izletti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras arasındaki görüşme sona erdi.

Çankaya Köşkü’nde, basına kapalı gerçekleştirilen görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü. Davutoğlu ve Çipras, daha sonra heyetler arası çalışma yemeğine geçti.

 

ÇİPRAS VARTHOLOMEOS GÖRÜŞMESİ

Başbakan Aleksis Çipras, İstanbul’da Fener Rum Ortodoks Patriği Vartholomeos ile görüştü. Patrikhane kapısında yetkililer tarafından karşılanan Çipras’ın ziyareti, 1 saat 20 dakika sürdü.

Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Patrik Vartholomeos, görüşmede göçmenlerin durumunun ele alındığını, Yunanistan ile ilişkiler ve dinler arası diyalog konularında fikir teatisinde bulunulduğunu söyledi.

Çipras’ın Başbakan olmadan önce de birkaç kez Patrikhaneyi ziyaret ettiğini belirten Vartholomeos, “Atina’da da buluşmuştuk. Birbirimizi iyi tanıyoruz. Bu çok zor görevinde başarılar diledim. Ankara’ya umutlu gidiyor. İnşallah herşey barış ve karşılıklı anlayış, karşılıklı saygı içinde çözülür.” diye konuştu.

Ruhban okulunun gündeme gelip gelmediği sorusu üzerine ise Vartholomeos, “Okul bekliyor. Her zaman bekliyor.” yanıtını verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz