Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar BAKEŞ: “BU KEYFİ DAVRANIŞ AZINLIK NEZDİNDE KABUL GÖRMEYECEKTİR”

BAKEŞ: “BU KEYFİ DAVRANIŞ AZINLIK NEZDİNDE KABUL GÖRMEYECEKTİR”

11
0

Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi (BAKEŞ) geçtiğimiz günlerde Yunan Parlamentosu’nda kabul edilen ‘240 İmam Yasası’nı kınayan bir açıklama yayınladı. Açıklamada, bu keyfi davranışın azınlık nezdinde kabul görmeyeceği ve milletvekillerine de yapılan çirkin saldırıların da toplumun belleğinden silinmeyeceği dile getirildi. Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Azınlık kamuoyunda “240 İmam Yasası” olarak bilinen ve 2007 yılında çıkarılmış olan 3536/2007 Sayılı Yasa’nın bazı maddelerinde değişiklikler yapılmasını öngören yasa tasarısının, Azınlık milletvekillerinin tüm itirazlarına karşın, 17 Ocak 2013 tarihinde Yunan Parlamentosu’nda onaylandığını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.

1923’ten günümüze kadar Yunan Parlamentosu’nda kabul edilen ve Azınlığın eğitim, din ve vicdan hürriyeti gibi temel meselelerini ilgilendiren pek çok kanun ve düzenlemede olduğu gibi, yine Azınlığın Parlamentodaki temsilcileri, seçilmiş dernek başkanları ve Azınlığın mevcut diğer kurum ve kuruluşlarıyla herhangi bir diyaloğa girilmeksizin “Biz böyle istiyoruz, siz de buna uyacaksınız” zihniyetiyle çıkarılan bu yasa Azınlık halkını büyük hayal kırıklığına uğratmıştır.

Şimdiye kadar vakıflarımız, müftülüklerimiz ve okullarımızda olduğu gibi, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın kutsal mekanları arasında yer alan camilerini, Azınlık mensuplarının din ve vicdan hürriyeti ile ibadet özgürlüğünü orta veya uzun vadede zedelemeyi ve kontrol altına almayı hedefleyen bu keyfi davranışın Azınlık nezdinde kabul görmeyeceği bilinmelidir.

Yasa tasarısı Parlamentoda görüşülürken, Azınlığımızın temsilcileri olan milletvekillerine yapılan çirkin saldırılar da hiçbir zaman toplumumuzun belleğinden silinmeyecektir. Yunan Parlamento tarihinde ve medeniyetin beşiği olarak kabul edilen ülkemizin demokrasi tarihinde kara bir leke olarak kalacağı muhakkaktır.

Ülkemiz yetkililerini Azınlığımızın uluslararası ve ikili anlaşmalarla garanti altına alınmış olan haklarına saygı duymaya ve Azınlık için yapılacak her türlü yasal düzenlemelerin mutlaka Azınlık’la diyalog çerçevesinde yürütülmesi gerektiğini beyan etmek isteriz.”

BATI TRAKYA AZINLIĞI KÜLTÜR VE EĞİTİM ŞİRKETİ

YÖNETİM KURULU

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz