Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ’A İSKEÇE’NİN DAĞLIK KESİMİNDE ÇİÇEKLİ KARŞILAMA

BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ’A İSKEÇE’NİN DAĞLIK KESİMİNDE ÇİÇEKLİ KARŞILAMA

15
0

Batı Trakya ziyaretinin ikinci gününde İskeçe’nin dağlık kesimine geçen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ı, çocuklar ellerinde çiçeklerle karşıladı. Bozdağ’ın ilk durağı Dolaphan köyü oldu. Bozdağ, yöresel kıyafetli Türk çocuklar tarafından çiçeklerle karşılandığı Dolaphan’da, Mustafçova Belediye Başkanı Cukal’a makamında nezaket ziyaretinde bulundu. Bugünkü ziyaretinde Bozdağ’a, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç, Gümülcine ve İskeçe Seçilmiş Müftüleri İbrahim Şerif ve Ahmet Mete, Rodop PASOK milletvekili Ahmet Hacıosman, İskeçe SYRİZA milletvekili Hüseyin Zeybek, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener, TİKA Başkan Yardımcısı Süreyya Er, AK Parti milletvekili Hakan Çavuşoğlu, IRCICA Genel Direktörü Dr. Halit Eren eşlik ediyor.

Daha sonra Mustafçova köyüne giden Bozdağ ve beraberindeki heyeti köyün girişinde motosikletleriyle karşılayan gençler, köy meydanına kadar refakat etti. Mustafçova köyü meydanında aralarında yöresel kıyafetli yüzlerce kadın ve çocuğun bulunduğu kalabalık bir soydaş grubu tarafından alkışlarla karşılanan Bozdağ’a köylü gençler folklor gösterisi sundu.

Bozdağ, Mustafçova’da kendisini karşılamak için köy meydanında ve evlerin balkonlarında toplanan soydaşlara yaptığı selamlama konuşmasında, İskeçeli soydaşlar arasında bulunmaktan duyduğu memnunluğu dile getirerek, “Bugün burada aranızda bulunmakla, bayramı bir gün önceden yaşıyor gibiyim” dedi.

Türkiye’nin, Batı Trakya Müslüman Türk azınlığın her zaman yanında olduğunu, olmaya da devam edeceğini ifade eden Bozdağ, “Kendinizi yalnız hissetmeyin. Sorunlarınızı biliyoruz ve bunların çözümünün takipçisiyiz, olmaya da devam edeceğiz. Biz her zaman sizlerin yanındayız. Türkiye devleti inşallah sonsuza kadar var olacak ve her zaman sizlerin yanınızda olacaktır” diye konuştu.

Bozdağ ve beraberindeki heyet daha sonra sırasıyla Gökçepınar, Peşevik, Kozluca, Demircik, Elmalı ve son olarakta Ketenlik’e geçti ve iftarını köy medanında Ketenlik ve bölge halkıyla açtı. Gün boyu her yerde olduğu gibi burada da Bozdağ’a coşkulu karşılama vardı. Binlerce Batı Trakyalı Türk soydaşlar Ketenlik köy meydanını doldurmuş ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ı bölgesel kıyafetler giyen iki genç davulcu karşılama töreninde adeta yeri gökü inletti. Buradaki İftar yemeğine Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Burhanettin hakgüder ve diğer yöneticiler katıldı.

“YALNIZ DEĞİLSİNİZ, YALNIZDA OLMAYACAKSINIZ”

Video İzle:

http://www.dailymotion.com/video/xsxo8h_bekyr-bozday-kozluca-koyunde-yyyrlerle-karyilandi_news 

http://www.dailymotion.com/video/xswq8g_bekir-bozdag-elmali-ve-ketenlik-ziyareti_news

Burada halka hitaben yaptığı konuşmasında Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ özetle şunları söyledi:

“Hepinizi saygıyla, sevgiyle Yüce Allah’ın selamıyla selamlıyorum. İki günden beri Batı Trakya’dayız. Kardeşlerimizle beraber olmak, birlikte Oruç tutabilmek, birlikte İftar edebilmek, birlikte Teravih kılabilmek ve birlikte Bayram edebilmek için buradayız. Tabii buraya gelirken çok değerli kardeşlerimle geldim. Bu sevgiyi birlikte paylaşalım diye geldik. Gelirken beraber getiremediklerimiz var Anavatan’dan. Onların da selamlarıyla geldik aranıza.

Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün, Türkiye’nin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Türkiye’de bulunan 75 milyon kardeşinizin gönül dolu kardeşlerinizin selamlarıyla saygılarıyla geldik buralara. Buraya gelirken kardeşlerinden ayrı, ailesinden ayrı birinin, ailesine kardeşine öpüşü varya, aynen öyle coşkuyla, sevgiyle böyle bir heyecanla geldik. Ailemizle bayramlaşmak, kardeşlerimizle bayramlaşmak için geldik.

Değerli kardeşlerim; tabii ayrı ülkelerde yaşıyoruz. Aramızda sınırlar var, aramızda kilometreler var. Ama birşeyi bilmenizi özellikle istiyorum. Bizim kalplerimizin arasında ne kilometreler var, nede sınırlar var.  Yalnız değilsiniz, yalnızda olmayacaksınız. İnşallah her zaman olduğu gibi güçlü bir Türkiye sizin yanınızdadır, sizin arkanızdadır, sizlerle beraberdir. Sizin arkanızdan gelecek 75 milyon kardeşiniz var. 75 milyon kardeşi olan her zaman güçlüdür. Sizde bu anlamda güçlüsünüz. Kendinizi yalnız hissetmeyin. Sorunlarınızı biliyoruz ve bunların çözümünün takipçisiyiz, olmaya da devam edeceğiz. Biz her zaman sizlerin yanındayız. Türkiye devleti inşallah sonsuza kadar var olacak ve her zaman sizlerin yanınızda olacaktır.

Konuşması zaman zaman davul sesleri eşliğinde gençlerin “Başbakan buraya” 
tezahüratlarıyla kesilen Bozdağ, bu konudaki mesajı aldığını ve Ankara’ya 
ileteceğini söyledi. Bozdağ, “Ben sizin elçinizim. Başbakanımızı çok sevdiğinizi biliyorum. Sizlerin Başbakanın buraya gelme talebi sizin bana emrinizdir. Ben bu mesajı Ankara’ya döndüğümde Sayın Başbakanımıza ileteceğim. İnşallah fırsat olur, zaman olur ve sizleri Sayın Başbakanımızla buluşturmak bizlere nasip olur.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz