Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ABD BAŞKONSOLOSU ROBERT P. SANDERS GÜMÜLCİNE’DE PROTESTO EDİLDİ

ABD BAŞKONSOLOSU ROBERT P. SANDERS GÜMÜLCİNE’DE PROTESTO EDİLDİ

17
0

ABD’nin Selanik Başkonsolosu Robert P. Sanders Gümülcine’de protesto ile karşılandı. İskeçe’den sonra Gümülcine’ye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında KKE Partisi Rodop İl Örgütü üyesi bir grup tarafından protesto edildi.

Başkonsolos Robert P. Sanders Gümülcine’deki Çokfonksiyonlu Toplantı Merkezi’ne arka kapıdan girdi. Çokfonksiyonlu Toplantı Merkezi’nde konuştuğu sırada merkezin dışında toplanan protestocu grubun üyeleri, “Tilki Pazarda Ne Arıyor” ve ABD karşıtı değişik sloganlar ile protesto ettiler. Hatta grup üyelerinden bazıları Başkonsolosun merkezin içinde konuşma yaptığı sırada ABD karşıtı bir pano açtıkları da görüldü.

Başkonsolos Robert P. Sanders, Gümülcine’de Trakya Dimokritos Üniversitesi ve Gümülcine Belediyesi’nin işbirliği ile gerçekleştirdiği “Farklılık ve Hoşgörü Nasıl Güçlü Bir Ulus İnşa Edebilir” adlı sempozyumun konuşmacısı olarak Gümülcine’de bulunuyordu.  

Önce DİAS Polis Ekibi merkeze gelerek tedbir aldı ve daha sonra gelen Polis merkez içinde ve dışında protestocuları engellemek için önlem aldı ve Başkonsolosun yanına yaklaşmalarına izin vermedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz