Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Στην Ξάνθη ο νέος Αμερικάνος Πρόξενος – Αποδοκιμασίες στην Κομοτηνή!

Στην Ξάνθη ο νέος Αμερικάνος Πρόξενος – Αποδοκιμασίες στην Κομοτηνή!

23
0

Στην Ξάνθης βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο νέος Αμερικανός Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη κ. Robert P. Sanders, πραγματοποιώντας μια σειρά από εθιμοτυπικές συναντήσεις στην περιοχή. 

Της επίσκεψης στην Ξάνθη είχε προηγηθεί ομιλία σε εκδήλωση για τις αμερικανικές σπουδές στην Κομοτηνή, όπου έτυχε “θερμής” υποδοχής από μέλη της Ν.Ε. του ΚΚΕ Ροδόπης, τα οποία κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα αποδοκίμασαν την παρουσία του Πρόξενου. Κύριο σύνθημα της διαμαρτυρίας ήταν «τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι», ενώ υπήρξε κινητοποίηση ώστε οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές να μην έρθουν σε επαφή με τον Αμερικανό Πρόξενο. 

Στην Ξάνθη ο κ. Robert P. Sanders συναντήθηκε στο δημαρχείο της πόλης με τον δήμαρχο κ. Μιχάλη Στυλιανίδη, ενώ επισκέψεις πραγματοποίησε επίσης και στη Μητρόπολη και τη Μουφτεία Ξάνθης.  

«Ο κ. Στυλιανίδης ενημέρωσε  τον κύριο Πρόξενο για την πόλη της  Ξάνθης αλλά και γενικότερα για την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής. Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση (Καλλικράτης), την οικονομία και τις προοπτικές που υπάρχουν για την Ξάνθη αλλά και για την συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων» επισημαίνεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση του δημάρχου Ξάνθης μετά τη συνάντηση με τον Πρόξενο, ενώ σε άλλο σημείο αυτής αναφέρεται πως «ο κος Robert P. Sanders αναφέρθηκε στην συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Δήμου και του Προξενείου των Η.Π.Α καθώς και για την Αμερικανική γωνία στην Βιβλιοθήκη του Δήμου της Ξάνθης .  Ο κος Πρόξενος ήταν ενήμερος τόσο για την Παλιά Πόλη της Ξάνθης όσο και για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται και ανέφερε ότι είναι η πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή».

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz