Ana Sayfa Batı Trakya Haberler AŞAĞIKÖY GENÇLERİ ATATÜRK’ÜN SELANİK’TEKİ EVİNİ ZİYARET ETTİLER

AŞAĞIKÖY GENÇLERİ ATATÜRK’ÜN SELANİK’TEKİ EVİNİ ZİYARET ETTİLER

13
0

Aşağıköy Azınlık Kültür ve Folklor Derneği gençleri düzenledikleri geziyle Selanik’te Mustafa Kemal Atatürk’ün evini ziyaret etti. Gençler gezide Salanik’te bulunan tarihi eserler ve Yedikule’yide ziyaret etti. Gençlerin Kurban Bayramı’nda deve şenliği düzenlediklerinden dolayı Dernek yönetimi ödül olarak gençleri Selanik gezisiyle ödüllendirdi.

Gezi ile alakalı Dernekten şu yazılı açıklama geldi:

 

Aşağıköy Azınlık Kültür ve Folklor Derneği Kurban Bayramı dolaysıyla gençlerle birlikte deve şenliği düzenlemişlerdi. Deve Şenliği başarılı geçmişti. Deve Şenliğine katılan gençlere ödül olarak Selaniğe günübirlik bir gezi düzenleyerek gençleri ödüllendirmek istenmiştir. 12 Kasım 2011 Cumartesi günü düzenlenen geziye Dernek Başkanı Kemal Topal Mehmet, Asbaşkan Necmi Hüseyin, Genel Sekreter Mehmet Kiracı, yönetim kurulu üyesi Ali Yurtçu öncülüğünde toplam 22 kişi katılmıştır.

 

Grup sabah 07.15’te dernek binasından hareket ederek saat 10.35 civarında Türkiye Cumhuriyeti Selanik Başkonsolosluğu’nun bahçesinde bulunan Atatürk Evi Müzesi ziyaret edilmiştir. Müzede gençlere; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün burada doğduğu, çocukluğunu bu evde geçirdiği, Atatürk’e ait belgeleri ve giysileri gösterme ve tanıtma imkanı yaratılmıştır.

Atatürk Evi Müzesi’nden sonra Selanik’in simgesi olan Beyaz Kule’ye gidilmiştir. Tarihi Beyaz Kule’nin Osmanlı Devleti tarafından Kanuni Sultan Süleyman döneminde yapılmış olup, Garnizon ve hapishane olarak kullanıldığı, 1912 Balkan Savaşlarının bir sonucu olarak Selanik’in Yunanistan’a geçtiği ve sembolik olarak vaftiz edilerek beyaza boyandığı fakat yıllar içersine boyanın dökülerek yeniden eski halini aldığı konularında gençler bilgilendirilmiştir.

 

Daha sonra Osmanlıların yaptırdığı ünlü Selanik Kalesi’ne geçilmiştir. Tarihi Kale’den Selanik panaromik olarak görülmüştür. Selanik Kalesi’nden sonra “Cosmos Alışveriş” merkezine gidilmiştir. Buradan sonra Selanik gece gözüyle gençlere Selanik’in tarihi ve turistlik yerleri gezdirilerek gençlerin bilgilenmeleri ve eğlenmeleri sağlanmıştır. Dernek Başkanı Kemal Topal Mehmet yaptığı açıklamada Gençleri Kurban Bayramındaki Deve Şenliğini düzenledikleri için teşekkür ederek, dernekteki kültürel faaliyetlerde görev aldıkları sürece kültür gezilerine devam edeceklerini belirterek, kültürümüzü yaşatmak konularına önem vermemiz gerektiğini’ belirtmiştir.

 

AŞAĞIKÖYAZINLIK KÜLTÜR VE FOLKLOR DERNEĞİ

YÖNETİM KURULU

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz