Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar ABTTF TEMEL HAKLAR KONFERANSI’NA KATILDI

ABTTF TEMEL HAKLAR KONFERANSI’NA KATILDI

11
0

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 6-7 Aralık 2012 tarihlerinde AB Temel Hakları Ajansı(FRA) tarafından düzenlenen Temel Haklar Konferansı’na katıldı. Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu’nda “Kemer sıkmada adalet” teması ile düzenlenen konferansa ABTTF Uluslararası Çalışmalar ve Lobi Grubu üyesi Seyhan Sarıca katıldı.

AP Başkanı Martin Schulz: Ekonomik kriz adalete erişim ve adil yargılanma haklarını tehdit ediyor

Konferansın açılış konuşmasını yapan AP Başkanı Martin Schulz, Avrupa Birliği alanında giderek daha ağır bir şekilde etkisini hissettiren ekonomik kriz ortamında kamu harcamalarında kesintiye giderek kemer sıkma politikası uygulayan üye ülkelerde AB Temel Haklar Şartı ile güvence altına alınan adalete başvurma ve adil yargılanma hakkının tehdit altında olduğunu belirtti.

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Muiznieks: Hukuki yardım gönüllülük temelinde sunulan bir olanak değil toplumsal bir hizmettir

Konferansın ikinci gününde Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin incelediği davaların çözümünde mahkemenin pekçok zorlukla karşılaştığını söyledi. Konuşmasında Muiznieks, hukuki yardım hizmetinin gönüllülük veya vakıflar tarafından sunulan bir olanak değil toplum tarafından bireye sunulması gereken bir hizmet olduğunun altını çizdi.

FRA’nın “AB’de adalete erişimde ayrımcılık davaları: Daha fazla eşitlik için adımlar” başlıklı raporu hakkında bir sunum yapan FRA Adalete Erişim Takım Koordinatörü Jonas Grimheden, FRA’nın adalete erişimde hukuki destek, adalete erişim ve sivil toplum kuruluşlarının görevleri konularında direktifler oluşturmak için çalıştığını belirtti.

Yunanistan Ulusal İnsan Hakları Komisyonu: Ekonomik kriz ortamında nefret suçları görünmez bir hal aldı

Konferansın ikinci gününde ABTTF Uluslararası Çalışmalar ve Lobi Grubu üyesi Seyhan Sarıca’nın da katıldığı “İnsan hakları organları aracılığı ile adalete erişimin güçlendirilmesi” konulu çalışma grubunda ise Yunanistan Ulusal İnsan Hakları Komisyonu’ndan Stamatia Stavrinaki, Yunanistan’da ekonomik kriz nedeni ile nefret suçlarında bir artış gözlemlendiğini ancak bu suçların kamusal alanda daha görünmez bir hal aldığını söyledi. Mağdurların uğradıkları saldırıları ihbar etmediklerini bu nedenle çözümün aksadığını söyleyen Stavrinaki, saldırıların rapor edilmesi hususunda Ulusal İnsan Hakları Komisyonu’nun çabaları ile uzun bir zaman sonra bir ihbar mekanizması oluşturduklarını söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz