Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN “SAMUR”A KARŞI İKİNCİ MERİÇ NEHRİNİ KAZIYOR

YUNANİSTAN “SAMUR”A KARŞI İKİNCİ MERİÇ NEHRİNİ KAZIYOR

20
0

Yunanistan Meriç Nehri’ne paralel olarak ikinci bir Nehir yatağı kazmaya devam ediyor. Yunan Silahlı Kuvvetleri’ne ait iş makinelerinin bölgeye gönderildiği ve çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtiliyor.

Çeşitli Yunan basın organlarında yer alan haberlere göre, tamamlandığında 120 kilometre uzunluğunda olması planlanan yatağın 35 metre genişliğinde, 12 metre derinliğinde olduğu belirtiliyor.

Bir başka iddia ise, Türkiye’nin kendi ürettiği “Samur” seyyar köprülerin boyunun Meriç Nehri’ni geçişte kullanılabilir olamasından dolayı, şimdiki kazılan yapay nehrin genişliğinin söz konusu köprülerden daha geniş olduğu belirtiliyor.

Marasia (Maraş) köyü ile Nea Vissa (Yeni Bosna) bölgesi arasında daha önce kazılan hendeğin kaçak göçmen akınını azalttığının görülmesi sonrası bu projenin hayata geçirilmeye başlandığı aktarılan haberde, Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Frangos Frangoulis’in bölgeyi ziyaret ederek denetlemede bulunduğu kaydedildi. Yüzde 17’si tamamlanan kanalda derinleştirme çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Gazete haberinde, askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre, çalışmaların süratle devam ettiği, su baskınlarının engellenmesi, Meriç ile Arda nehirlerinin kullanımı konusunda da katkısı olacağının ifade edildiği vurgulandı.

Öte yandan, kaçak göçmen geçişlerinin önemli ölçüde azaldığı aktarılan haberde, kanalın açılmasının Meriç’te kaçak göç ile mücadele çerçevesinde çit inşa edilmesini öngören projede değişikliğe gidilmesini gerektirmeyeceği belirtildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz