Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN ESKİ BAŞBAKANI PAPADİMOS’A BOMBALI SUİKAST GİRİŞİMİ!

YUNANİSTAN ESKİ BAŞBAKANI PAPADİMOS’A BOMBALI SUİKAST GİRİŞİMİ!

26
0

Yunanistan’ın eski Başbakanlarından Lukas Papadimos’a, posta yoluyla gönderilen bombayla saldırı düzenlendi. Papadimos’un ve korumasının durumunun ciddi olmadığı açıklandı.

2010-2012 yılları arasında Yunanistan’da Başbakanlık yapan Lukas Papadimos’a bombalı saldırı düzenlendi.

Eski başbakan, kendisine gönderilen zarfı aracında açtığı sırada patlama meydana geldi. Patlamada Papadimos ve korumasının hafif şekilde yaralandığı bildirildi.

ZARFLI SALDIRILAR AVRUPA’NIN BAŞKA KENTLERİNDE DE YAPILMIŞTI

Zarflı saldırılar geçen mart ayında da Avrupa’nın çeşitli kentlerinde de düzenlenmişti.

15 Mart 2016’da Almanya’nın başkenti Berlin’de Maliye Bakanlığı’na patlayıcı madde içeren bir zarf gönderilmişti. Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble’ye gönderilen zarfın, “ciddi yaralanmaya” yol açacak şekilde düzenlendiği açıklanmıştı.

17 Mart’ta da Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) Fransa’nın başkenti Paris’teki ofisine gönderilen bombalı zarfın patlaması sonucu bir kişi yaralanmıştı.

ATEŞ HÜCRESİ KOMPLOSU ÖRGÜTÜ ÜSTLENMİŞTİ

Her iki saldırıyı da “Ateş Hücreleri Komplosu” isimli anarşist bir Yunan örgüt üstlenmişti.

2008 yılında ortaya çıkan ve Yunanistan’da daha önce çok sayıda bombalı saldırı düzenleyen örgütün, 2010 yılında Almanya ve İtalya’daki AB binalarıyla Yunanistan’daki yabancı elçiliklere bombalı paket göndermesi üzerine, ABD Ateş Hücreleri Komplosu’nu 2011 yılında terör örgütleri listesine almıştı.

Ancak Papadimos’a yönelik saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Atina’da eski Başbakan Papadimos’a yönelik suikast ile ilgili terörle mücadele ekipleri soruşturma başlattı.

Patlamanın meydana geldiği caddeyi kontrol altına alan polis olay yerinde inceleme yaptı. Saldırıyı kınayan Yunanistan hükümeti bunun bir terör eylemi olduğunu açıkladı. Patlama sonucu yaralanan Papadimos ve merkez bankası çalışanı iki kişinin sağlık durumlarının ise iyi olduğu bildirildi.

Bir görgü tanığı patlama anını anlattı:

“Büyük bir patlama duyduk. Kısa süre sonra olay yerine polis geldi. Dışarıya neler olduğunu görmeye gittim. İnsanlar sağa sola kaçışıyordu. Güvenlik güçleri olay yerine çembere aldı. O an silahlı bir saldırı olduğunu düşündüm.”

Saldırıyı şu ana kadar üstlenen olmadı. Yunanistan polisi son bir kaç içerisinde IMF yetkililerine yönelik saldırı girişimlerini önlemişti.

PAPADİMOS KİMDİR?

Lukas Dimitrios Papadimos, eski Yunanistan başbakanı ve yunan ekonomisttir. 1994-2002 yılları arasında Yunanistan Merkez Bankasında müdürlük yapmış, daha sonra 2002-2010 yılları arasında da Avrupa Merkez Bankası Başkan yardımcılığını yapmıştır.

Papadimos, 2010-2012 yılları arasında da Yunanistan Başbakanlığı görevini yürütmüştü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz