Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YEN GENÇ ABTTF’NİN ÜYELİK BAŞVURUSUNU İNCELEMEK ÜZERE WİTTEN’DEYDİ

YEN GENÇ ABTTF’NİN ÜYELİK BAŞVURUSUNU İNCELEMEK ÜZERE WİTTEN’DEYDİ

13
0

Avrupa Azınlıkları Gençliği (YEN), 7-8 Eylül 2011 tarihlerinde Genç ABTTF’nin YEN’e üyelik başvurusunu yerinde incelemek üzere Witten’deki ABTTF Merkez Ofisi’ni ziyaret etti. Madlena Kowar ile Berit Nommensen’den olusan iki kişilik YEN heyeti, Genç ABTTF Başkanı Fatma Reşit ve Kasadar Melis Amet ile Genç ABTTF üyeleri Osman Yunusoğlu ve Caner Habipoğlu ile bir araya geldi. 

 

ABTTF Merkez Ofisi’nde gerçekleştirilen görüşmede öncelikle Madlena Kowar, üyesi olduğu Almanya’daki Sorb azınlığını, Berit Nommensen ise üyesi olduğu Almanya’daki Friz azınlığını tanıttılar. Devamında Genç ABTTF, Almanya’da yaşayan Batı Trakya Türkü gençler hakkında bilgi verdi. Genç ABTTF Başkanı Fatma Reşit, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın tarihi hakkında detaylı bilgi verdikten sonra Batı Trakya Türklerinin Almanya başta olmak üzere Avrupa’nın diğer kentlerine göç etmek durumunda kaldıklarını ve bugün üçüncü nesil olarak Almanya’da yaşadıklarını belirtti.

 

Başkan Fatma Reşit, Genç ABTTF’nin Batı Trakya Türkü gençlerin sahibi oldukları Batı Trakya Türk kültürünü devam ettirmelerinin yanı sıra gençlerin Batı Trakya Türk Azınlığı’nın demokratik hak ve özgürlükler mücadelesine aktif olarak katılmalarını sağlamak amacı ile kurulduğunu söyledi. Fatma Reşit’in YEN’in Genç ABTTF ile ilgili sorularını yanıtlamasının ardından toplantı sona erdi. Toplantının sona ermesini takiben Genç ABTTF, YEN yetkililerine Türk kültürünü tanıtmak amacı ile Wuppertal’da bir Türk restoranında ağırladı. İkinci günde ise Genç ABTTF, Madlena Kowar ile Berit Nommensen’e Bochum şehrini gezdirdi.

 

YEN’in önerisine bağlı olarak Genç ABTTF’nin YEN’e üyelik başvurusu, 14- 20 Ekim 2011 tarihleri arasında Almanya’nın Bautzen şehrinde düzenlenecek olan Genç Lider Semineri’nde görüşülecek. Genç ABTTF’nin de iştirak edeceği seminerde YEN, Genç ABTTF’nin üyelik başvurusunu oylayarak karara bağlayacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz