Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “DÜŞENE VURMAK BİZE YAKIŞMAZ ALLAH KURTARSIN”

“DÜŞENE VURMAK BİZE YAKIŞMAZ ALLAH KURTARSIN”

34
0

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Çorlu İlçe Teşkilatınca düzenlenen Siyaset Akademisi programına katıldı. Bakan Bağış, yaptığı konuşmada, “şimdi birçok AB üyesi ülkenin Yunanistan‘ı çıkarsak da Türkleri mi alsak deme noktasına geldiğinisöyleyen Bakan Bağış, “bizim üyelik sürecimize engel koyan Kıbrıs Rum yönetimi AB’nin dönem başkanlığını yaparken iflasını ilan etme ayıbını yaşadı. Şu anda bir ekonomik kriz içerisindeler, düşene vurmak bize yakışmaz Allah kurtarsın diyorum” dedi ve şunları söyledi:

“Bizim üyelik sürecimize engel koyan Kıbrıs Rum yönetimi AB’nin dönem başkanlığını yaparken iflasını ilan etme ayıbını yaşadı. Şu anda bir ekonomik kriz içerisindeler, düşene vurmak bize yakışmaz Allah kurtarsın diyorum. Reddettikleri Annan Planı kabul edilmiş olsaydı şu an Birleşik Kıbrıs Devleti Avrupa’nın en müreffeh ülkesi olacaktı ama kendi ayaklarına kendileri sıktılar.

Çarşambanın geleceği salıdan belli oldu, perşembe de çarşambadan belli oldu çok net bir şekilde bu süreci göremediler. Kıbrıs’taki çözümsüzlüğün bedelini iki taraf da ödedi ama bir tarafın arkasında KKTC’nin arkasında kapı gibi duran Türkiye Cumhuriyeti vardı, her geçen gün büyüyen bir Türkiye vardı.

Diğer tarafın güvendiği dağlara kar yağdı. İki cami arasında beynamaz derler ya, bunlar da iki dağ arasında gidip geliyorlar, farklı farklı yerlere dolanıyorlar. Dün de İstanbul’da söyledim, eğer çok sıkışırlarsa Euro’dan çıkmak zorunda kalırlarsa hangi para birimini kullanalım diye bir ikilem içerisine girerlerse hemen yanı başlarındaki KKTC gibi Türk Lirası kullanmak isterlerse biz buna itiraz etmeyiz.” 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz