Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “BİR FOTOĞRAF YÜZÜNDEN SYRİZA PARTİSİ AHMET KURT’U ADAYLIKTAN SİLDİ”

“BİR FOTOĞRAF YÜZÜNDEN SYRİZA PARTİSİ AHMET KURT’U ADAYLIKTAN SİLDİ”

15
0

Yunanistan’da siyasi partiler Batı Trakya Türkleri’nin Anavatan Türkiye’yi ziyaretlerinde bir fotoğraf çektirmesine dahi tahammülleri kalmadı. Demokrasinin beşiği olduğunu sahte uygulamalarla Avrupa ve dünyaya göstermeye çalışan Yunanistan’daki siyasi partilerin maskeleri birer birer düşmeye başladı. Partiler, yıllardan beri Azınlık siyasilerinin Anavatan Türkiye’yi ziyaretlerinden sonra kendilerini adeta sorguya çekercesine psikolojik baskı yaparak hesap sormaları ve köşeye sıkıştırmaları açıkça biliniyor.

Seçim dönemlerinde Batı Trakya Türk Azınlığı’nın oylarına göz diken siyasi partiler, bu tür uygulamalarla Batı Trakya Türkleri’nin seçme ve seçilme hakkına ise saygı duymadıkları açıkça görülmektedir.

SYRİZA Partisi Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Meclis adayı avukat Ahmet Kurt’un SYRİZA partisi başkanı Aleksis Çipras’ın kararıyla bugün Eyalet Meclis adaylığından atıldığı iddia edildi. Yunan basını ise fotoğrafların gazetede yayınlanmasından sonra Ahmet Kurt’un istifa ettiğini yazdı.

Diğer taraftan ise Avukat ve SYRİZA Partisi’nin adayı Ahmet Kurt kendi Facebook sayfasında istifa etmediğini açıkladı.

Ahmet Kurt’un SYRİZA Partisi’nden atılmasının gerekçesi şu şekilde yorumlandı:

Ahmet Kurt’un, İskeçe Türk Birliği Başkanı olarak aylar önce Ankara’ya yaptığı ziyarette, diğer parti başkanlarını ziyaretleri sırasında MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi de ziyareti sırasında çekilen fotoğrafların Yunanistan Komunist Partisi’nin (KKE) yayın organı olan Rizospastis gazetesinin bugünkü sayısında yayımlanmasının ardından, SYRİZA Partisi yetkililerinin parti başkanı Çipras’a bu adaylığın iptal edilmesini talep etmiş, Çipras da kabul ederek Ahmet Kurt’un partinin Eyalet listesi adayığından atma kararı aldığı iddia edildi.

AHMET KURT: “İSTİFA ETMEDİM”

Değereli arkadaşlar…

Bazı haber bültenlerinde Doğu Makedonya ve Trakya Eyalet Meclis adaylığından istifa ettiğim yönünde haberler yer almakta.. Böyle bir istifanın olmadığını, tarafımdan hiç bir zaman olmayacağını ifade etmek istiyorum.. Diğer Partilerden farklı olduğunu iddia eden SYRİZA partisinin tutum ve kararını büyük bir merak içinde bende beklediğimi ifade etmek istiyorum… Saygılarımla…+

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz