Ana Sayfa Batı Trakya Haberler PAVLOPULOS’TAN ANAYASA VE DEMOKRASİYE BAĞLILIK VURGUSU

PAVLOPULOS’TAN ANAYASA VE DEMOKRASİYE BAĞLILIK VURGUSU

11
0

Yunanistan’ın yeni seçilen Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, “herhangi bir kısıtlama ve cesaretsizlik göstermeden anayasaya sıkı şekilde riayet edeceğini” söyledi.

Yunanistan Meclis Başkanı Zoi Konstantopulu, dün akşam yapılan seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı seçilen Prokopis Pavlopulos’u ziyaret etti. Parlamentodan çıkan sonuca ilişkin bilgi veren Konstantopulu, Pavlopulos’u tebrik etti ve başarı dileğinde bulundu.

12 Mart’ta görevine başlayacak olan yeni Cumhurbaşkanı Pavlopulos da yaptığı ilk açıklamada, milletvekillerine teşekkür etti. Vatandaşlar ve anayasa nezdinde cumhurbaşkanı seçilmesini büyük bir onur olarak kabul ettiğini belirten Pavlopulos, bu onurun büyük bir sorumluluğa dönüştüğünü söyledi. Cumhurbaşkanın 4 eksen üzerinde hareket etme sorumluluğu bulunduğunu ve kendisinin de buna uyacağı sözünü veren Pavlopulos, bunları şöyle sıraladı: “Herhangi bir kısıtlama ve cesaretsizlik göstermeden anayasaya sıkı şekilde riayet, ulusal egemenliği ve ülke bütünlüğünü savunmak, Yunanların haklarını korumak ve kamu yararına hizmet etmektir.”

Ülke olarak yaşanan ekonomik kriz kabusundan bir an önce çıkmak için hep birlikte çaba göstermeleri gerektiğini belirten Pavlopulos, “Bu verdiğimiz mücadelede halk olarak yalnız değiliz. Bütün Avrupa halklarıyla birlikte çaba gösteriyoruz. Her yerde aynı mücadele var. Bu sadece halkımız için haklı bir mücadele değil, bizzat Avrupa için de öyle” dedi. Görevi süresince bu çerçevede hareket edeceğini ve parlamentonun hizmetinde olacağını söyleyen Pavlopulos, devletin bu en büyük görevinin son gününe kadar bunu sürdüreceğini belirtti.

Yunanistan’ın yeni Cumhurbaşkanı seçilen 64 yaşındaki eski İçişleri Bakanı ve Anayasa Hukuku Profesörü Pavlopulos, iktidar partileri Radikal Sol Koalisyon (SYRİZA), Bağımsız Yunanlar (ANEL) ve anamuhalefet Yeni Demokrasi Partisi’nden toplam 233 milletvekilinin oyunu alarak cumhurbaşkanı seçildi. Pavlopulos, 12 Mart’ta mevcut Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas’dan görevi devralacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz