Ana Sayfa Batı Trakya Haberler PAVLOPULOS: “TÜRKİYE İŞİNİ İYİ YAPMIYOR”

PAVLOPULOS: “TÜRKİYE İŞİNİ İYİ YAPMIYOR”

29
0

Resmi ziyaret için Almanya’ya gelen Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos, Türkiye’nin mülteci akınını engelleme konusunda görevini iyi yapmadığını öne sürdü.

Almanya’ya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ile basına açıklamada bulunan Pavlopoulos Yunanistan’ın tek başına mülteci sorununu çözemeyeceğini dile getirdi ve AB’den yardım istedi. Pavlopoulos ülkesinin son zirvede anlaşılan konuları Şubat’ta yapılacak yeni zirveye kadar yerine getireceğinin sözünü verdi.

“Yunanistan’ın sınırları AB’nin de sınırlarıdır.” diyen Pavlopoulos, bu noktada AB sınır koruma birliği Frontex başta olmak üzere diğer ortakların katkısının da çok önemli olduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin çok doğru bir şekilde bu çabaya dahil olduğunu ve verdiği sözleri yerine getirmek zorunda olduğunu söyleyen Yunan cumhurbaşkanı, “Yükümlülükleri de hem mülteci akının Avrupa’ya doğru gelişmesini engellemek hem de yasadışı göçmenler ile mültecilerin ayrılmasıdır. Yasadışı ekonomik göçmenler, Türk yetkililer işlerini iyi yapmadıkları için Yunanistan’a geliyorlarsa, geri kabul anlaşması gereğince yeniden Türkiye’ye dönmeliler. Mülteciler konusunun biz gerektiği gibi üstesinden geleceğiz ancak Türkiye de sorumluluklarının farkına varmalı. Bunu da Türkiye’ye dostluk elini uzatarak söylüyorum.” dedi.

Mülteciler arasında bulunması muhtemel teröristlerin de ayıklanması gerektiğini ifade eden Pavlapoulos, “Bu vesileyle bir kez daha İstanbul’da terör saldırısında hayatını kaybedenlerin aileleri için taziyelerimi sunuyorum. Biz Yunanlara ve umut ederim tüm Avrupalılara göre teröristler ve özellikle de IŞİD teröristleri canidir ve insanlığa karşı suç işlemektedirler. Hep birlikte onlara karşı mücadele etmeliyiz. Bunu dayanışma içerisinde yapacağız. Avrupalılar bunu bu şekilde yapmalıdır.” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz