Ana Sayfa Batı Trakya Haberler PAPANDREU, KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

PAPANDREU, KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

21
0

Yunanistan Başbakanı ve Sosyalist Enternasyonal Başkanı Yorgo Papandreu, Atina’da bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ile bir araya geldi. Papandreu, CHP Liderini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Papandreu ile Kılıçdaroğlu, görüşmeleri öncesinde yaptıkları açıklamada, iki ülke ilişkilerindeki dinamizme vurguda bulundular.

 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, iki ülke halkları arasındaki yakınlaşmaya örnek olarak her iki ülkede haklarının karşılıklı olarak birbirlerinin ülkelerine gerçekleştirdikleri ziyaret yoğunluğunu gösterdi. Genel başkan, halkların kardeşliğine olan inancını da vurguladı.

İki ülke arasındaki ilişkilerde daha da ilerleme kaydedilmesi arzusunu da dile getiren Kılıçdaroğlu, Papandreu’ya gerek misafirperverliği gerekse Konsey Toplantısı’ndaki mükemmel organizasyon için teşekkürlerini sundu.

Kılıçdaroğlu ayrıca, Papandreu’nun liderliğinde Yunanistan’ın Mali krizle mücadelede başarılı olacağına dair inancını da ifade etti.

 

Kılıçdaroğlu ile beraberindeki heyet, yarın öğle saatlerinde Selanik’e geçecek.

Batı Trakya’ya da gelecek olan Kılıçdaroğlu, önce İskeçe Türk Birliğini ardından da İskeçe S. Müftüsü Ahmet Mete’yi ve daha sonra da merhum İskeçe Müftüsü Mehmet Emin Aga’nın mezarını ziyaret edecek.

 

İskeçe’den Gümülcine’ye hareket edecek olan Kılıçdaroğlu, yol güzergahı üzerinde bulunan Yassıköy Belediyesi’ne bir ziyaret gerçekleştirecek. Kılıçdaroğlu, burada Belediye Başkanı İsmet Kadı tarafından karşılanacak.

 

Gümülcine’de T.C. Gümülcine Başkonsolosluğu’na geçecek olan Kılıçdaroğlu, sırasıyla Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, Gümülcine Türk Gençler Birliği, DEB Partisi ve merhum Dr. Sadık Ahmet’in mezarını ziyaret edecek. Kılıçdaroğlu Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu ve Azınlık insanıyla biraraya gelecek. Akşam onuruna verilecek olan yemeğe katılacak olan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İpsal Sınır Kapısı üzerinden Türkiye’ye dönecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz