Ana Sayfa Batı Trakya Haberler PAŞEVİKLİ SOYDAŞLAR BAŞKONSOLOSLARI BAĞIRLARINA BASTI

PAŞEVİKLİ SOYDAŞLAR BAŞKONSOLOSLARI BAĞIRLARINA BASTI

18
0

Regaip Kandili mümasebetiyle Batı Trakya’ya bulunan Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin, Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener ile birlikte Gümülcine ve İskeçe’de ziyaretler gerçekleştirdiler. Bu ziyaretlere Muavin Konsoloslar İlkay Kocayiğit ve Alper Atak da eşlik etti.  

İlk ziyaretine Gümülcine Türk Gençler Birliği’nden (GTGB) başlayan Başkonsolos Tuğrul Biltekin, burada GTGB Başkanı Koray Hasan tarafından karşılandı. Başkan Koray Hasan, Başkonsolos Tuğrul Biltekin’e GTGB’nin faliyetleri ve hukuki süreci hakkında bilgi verdi.

Gümülcine’de ve Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın merkezi olan Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde bulunduğundan dolayı sevinçli olduğunu söyleyen Başkonsolos Biltekin, verdikleri mücadele ve hizmetten dolayı Başkan Koray Hasan ve ekibini tebrik etti. Biltekin, Başkan Koray Hasan’a “Suyun İki Yakası” kitabı hediye etti.

İskeçe Türk Birliği Ziyareti

Gümülcine temaslarının ardından İskeçe’ye geçen Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin ve Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener, İskeçe Türk Birliği’nde (İTB) Başkan Ahmet Kurt ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Bu ziyarette Sabık Milletvekili Ahmet Faikoğlu, Çınar Derneği Başkanı Cengiz Ömer, T.C. Ziraat Bankası İskeçe Şubesi Müdürü Ömer Çay’da hazır bulundu.

İTB Kadınlar Kolu’nun da hazır bulunduğu karşılama töreninde bir konuşma yapan Başkan Ahmet Kurt, Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin’e “hoşgeldiniz” dedikten sonra İTB’nin faliyetleri ve hukuki süreci hakkında bilgi verdi. Başkonsolos Biltekin, verdikleri mücadele ve hizmetten dolayı Başkan Ahmet Kurt ve ekibini tebrik ederek, “sizler burada yalnız değilsiniz, sizleri seven ve sizler için çalışan pırıl pırıl bir Başkonsolosunuz var, Selanik’te de her zaman bir eviniz var, bunu unutmayın. Selanik’te Üniversite eğitimi alan çocuklarınız bana emanet, sizlerin arkasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti var” dedi. Ziyaret sonrası Başkonsolos Biltekin, Başkan Ahmet Kurt’a “Suyun İki Yakası” kitabı hediye etti ve hep birlikte akşam yemeğine geçildi.

Paşevikli soydaşlar Başkonsolosları bağrına bastı  

Gümülcine Başkonsolosu İlhan Şener ve Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin, Regaip Kandili münasebetiyle İskeçe’nin dağlık kolunda şirin köylerimizden Paşevik köyünde Mevlid törenine katıldılar. Paşevikli soydaşlar Başkonsolosları büyük sevgiyle karşıladı ve bağırlarına bastılar. Paşevik köyü camiinde Mevlid törenine katılan Başkonsoloslar, köy halkı tarafından büyük ilgi gördü. İskeçe Seçilmiş Müftülüğü Müftü Yardımcısı Ahmet Hral Başkonsoloslara “hoşgeldiniz” dedikten sonra bu mübarek gecede kendileriyle birlikte Paşevik’te olmaktan büyük memnuniyet duduğunu dile getirdi. 

Video İzle: 

http://www.dailymotion.com/video/xzyje8_pasevik-mevlid_news#.UZXnmbVA1uo

http://www.dailymotion.com/video/xzyklj_baskonsolos-biltekin-pasevikte-soydaslarla_news#.UZXn5LVA1uo

http://www.dailymotion.com/video/xzyka6_baskonsolos-biltekin-itb_news#.UZXoDrVA1uo

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz