Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MUSTAFA DÜNDAR DRAMA BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

MUSTAFA DÜNDAR DRAMA BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

16
0

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı hemşehrimiz Mustafa Dündar, Drama Belediye Başkanı Kiriakos Harakidis’i ziyaret etti.

Selanik’deki 10 Kasım törenleri için Yunanistan’a gelen Osmangazi Belediyesi heyeti, dönüç yolunda Drama Belediyesini ziyaret etti. Belediye meclis salonunda bir araya gelen iki başkan ve yöneticiler, bölgesel barışın kuvvetlenmesi ve ekonomik ilişkilerin gelişmesi için görüş alışverişinde bulundu.

Bursa’ya geçtiğimiz aylarda yaptıkları ziyarette kendilerini ağırlayan Mustafa Dündar’a teşekkür eden Drama Belediye Başkanı Kiriakos Harakidis, Bursa’yı çok beğendiklerini söyledi.

 

HARAKİDİS: “BİZİ BİRLEŞTİREN SAMİMİYET VE KARDEŞLİKTİR”

 

Harakidis, Mustafa Dündar’ın da Batı Trakya doğumlu olduğunu hatırlatarak, “Buradan Türkiye’ye okumak için gitti. Orada milletvekili ardından da belediye başkanı seçildi. Bu bizim için gurur verici. Temennimiz ikili ilişkilerin en iyi şekilde gelişmesi, samimi dostluk ve işbirliğinin temellerinin atılmasıdır” diye konuştu.

Edirne, Kırklareli ve Denizli ile ortak birçok AB projesini yürüttüklerini anlatan Harakidis, şunları kaydetti:

“Bu projeler çok başarılı ve AB tarafından beğeniliyor. Çabamız bu projeleri daha iyiye ulaştırmak. Drama ile Osmangazi Belediyesi hem AB projeleri hem de turizm açısından birbirini desteklemeli. Bizi birleştiren samimiyet ve kardeşliktir. Bursa’da kökü Drama’dan gelen Drama’da da kökü Bursa’da olan birçok vatandaşımız var. Bu yüzden iki belediyenin bir araya gelmesi, bize ekonomik katkı sağlayacaktır.”

 

MUSTAFA DÜNDAR: “SOMUT ADIMLAR İÇİN GÖRÜŞMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Osmangazi Belediye Başkanı Dündar da birçok Balkan ülkesiyle işbirliği protokolü imzaladıklarını belirterek, “Yunanistan‘da birçok Türk var. Bursa’da da birçok Dramalı var” dedi. Dündar, bu yüzden iki ülke ve belediye arasındaki ilişkilere çok farklı bakılması gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Kültürel geçmişimiz iki belediye arasındaki ilişkileri güçlendiriyor. Bölgesel barışın kuvvetlenmesi ve ekonomik ilişkilerin gelişmesine katkı sağlamalıyız. Belediyeler arasında AB projelerinin birlikte yürütülmesi çok önemli. Karşılıklı olarak iki belediyenin bilgi ve birikimlerini bir araya getirerek, daha iyi hizmet etmek istiyoruz. Somut adımlar için görüşmeye devam edeceğiz.”

 

Konuşmaların ardından Mustafa Dündar, Harakidis’e İznik çinisinden bir tablo hediye etti. Kriakos Harakidis ise Dündar’a, Drama’yı simgeleyen bir tablo takdim etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz