Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MERİÇ (EVROS) İLİNDE YÜKLÜ MİKTARDA SİLAH VE CEPHANE

MERİÇ (EVROS) İLİNDE YÜKLÜ MİKTARDA SİLAH VE CEPHANE

24
0

Üç Kürt asıllı İngiliz vatandaşı Meriç (Evros) ilinde yüklü miktarda silah ve cephaneyle yakalandı.

40 yaşında bir Kürt asıllı İngiliz vatandaşı Meriç (Evros) bölgesi Bahçeköy (Kipi) sınır kapısından Türkiye’ye İpsala üzerinden giriş yapmak isterken Yunanistan tarafında araç ve karavanda yapılan aramada 4 adet silah, 8 adet dürbün ve 200.000 adet mermi ile yakalandı.

Şahısın önce araça takılı karavanı Yunan Gümrük sahasında bırakıp Türkiye tarafında sade araçla kontrol amaçlı giriş yaptığı ve yeniden geri döndüğü belirtiliyor. 

Bahçeköy (Kipi) sınır kapısında yakalanan 40 yaşındaki Kürt asıllı İngiliz vatandaşının ardından, elde edilen bilgilerin polis tarafından değerlendirilmesinden sonra ise Dedeağaç (Aleksandrupolis) Limanı’nda araç ve karavanla bekleyen 35 ve 36 yaşlarında iki Iraklı Kürt asıllı İngiliz vatandaşı şahıs da 18 adet silah, 27.000 adet 22 mm ve 12.500 adet 5,5 mm çapında mermilerle yakalandılar.

Elde edinilen bilgilere göre, kendilerine yardımcı olmak için dördüncü bir kişinin de Türkiye tarafında İpsala Sınır Kapısı’nda yakalandığı belirtiliyor.

Yakalanların İtalya üzerinden deniz yoluyla Alman plakalı araç ve karavanla Yunanistan’a giriş yaptıkları tespit edilirken, silahların İngiltere’den satın alındığı ifade ediliyor.

Yakalanan şahısların Pazartesi günü mahkeme karşısına çıkarılmak üzere polis tarafından gözaltına alındıkları ifade ediliyor. 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz