Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “KAAN SİNOP’TA ATEŞLENDİ, ATİNA’YI ENDİŞELENDİRDİ”

“KAAN SİNOP’TA ATEŞLENDİ, ATİNA’YI ENDİŞELENDİRDİ”

20
0

KAAN Füzesi Sinop’ta ateşlendi, Atina’yı endişelendirdi. Yunan basınının neredeyse tamamı bu habere geniş yer verdi.

T.C.Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Roketsan tarafından geliştirilen KAAN Füzesi’nin Türk Silahlı Kuvvetleri’ne tesliminden önceki son test atışı başarıyla gerçekleştirildiğini açıkladı. Atış, IDEF 2017 Savunma Sanayii Fuarı’ndaki Milli Savunma Bakanı Fikri Işık tarafından canlı bağlantıyla takip edildi.

“Türkiye artık kendi füzesini yapma durumuna geldi, gurur duyuyoruz”

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, A Haber canlı yayınında Sinop’ta gerçekleştirilen füze denemesi hakkında bilgi verdi. Sinop’da gerçekleştirilen testte atışın başarılı olduğunu ifade eden Işık, “Türkiye artık kendi füzesini yapma durumuna geldi, gurur duyuyoruz” dedi.

KAAN Füzesi’nin Türk Silahlı Kuvvetlerine tesliminden önceki son test atışı, Sinop’taki test merkezinde yapıldı.

Sinop’tan Karadeniz açıklarına 280 kilometre mesafeye yapılan atış, 2017 Savunma Sanayii Fuarı’ndaki Milli Savunma Bakanı Işık ve Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir tarafından canlı bağlantıyla takip edildi.

Başarıyla gerçekleşen atışın ardından Bakan Işık, füze sisteminin geliştirilmesinde katkısı olanları tebrik etti.

KAAN Projesi kapsamında uzun menzilli karadan karaya güdümlü füzeler, fırlatma araçları, komuta kontrol araçları ve bakım araçları milli imkan ve kabiliyetler kullanılarak tasarlandı ve üretildi. Kazanılan tüm bu imkan ve kabiliyetlerle hassas şekilde hedefine ulaşabilen, yüksek vuruş gücüne sahip, güvenilir, lojistik desteklenebilirliği yüksek bir füze ve silah sistemi elde edilerek, Türk Silahlı Kuvvetlerine kazandırıldı.

KAAN ATİNA’DA GENİŞ YANKI BULDU

Roketsan tarafından geliştirilen KAAN Füzesi’nin Türk Silahlı Kuvvetleri’ne tesliminden öncek Sinop’ta son testini başarıyla yapması Atina’yı endişelendirdi. Deneme atışının canlı olarak yayınlanmasından hemen sonra Yunan basınının neredeyse tamamı bu denemeye geniş yer verdi.

Gazetelerin tümünün birleştiği ortak nokta tedirginlik. Atılan başlıklar “Ankara ne yapabileceğini gösteriyor”, Ege için ne anlam taşıyor”, “Türkiye artık kendi roketlerini yapıyor”, “Türk fırtınası”.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz