Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HRİSTOPULOS: “SÜLEYMAN’IN AZINLIĞI İKİYE VE ÜÇE BÖLME MANTIĞI VAR”

HRİSTOPULOS: “SÜLEYMAN’IN AZINLIĞI İKİYE VE ÜÇE BÖLME MANTIĞI VAR”

18
0

SYRİZA Partisi Avrupa Parlamentosu Milletvekili adayı Dimitris Hristopulos, Sabiha Süleyman’ın Batı Trakya’daki Azınlığı ikiye ve hatta üçe bölme mantığı olduğunu iddia etti.

Yunan SKAİ televizyonunda “Proti Grammi” programına konuk olan Pantio Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve İnsan Hakları Uluslararası Feerasyonu Başkan Yardımcısı Hristopulos, Batı Trakya’daki Azınlık hakkında düşüncelerinin arkasında durmaya devam ettiğini açıkladığı belirtiliyor.

Hristopulos katıldığı programda, “bütün Azınlık insanı bireysel olarak kendini tayin etme hakkına sahiptir, kaldı ki Yunan Devleti’nin bir önceki politikaları yüzünden Azınlığın bir kısmının Türkiye’ye doğru dönüşü var. Sabiha Süleyman’ın Trakya’daki Azınlığı ikiye ve hatta üçe bölme mantığı var. Sabiha Süleyman, Roma’ların Türk asıllı Müslümanlar’dan değişik kimlikleri olduğunu söylüyor. Azınlık insanları bireysel olarak kendini tayin etme hakkına sahiptir, Sol’un da bunu desteklemesi gerekir. Sabiha Süleyman’ı isteyenler Georgiadis, Kranidiotis onu alsınlar bu birşeyi ifade ediyor. Lozan’ı yenilemek düşüncesi bazı vahşiler için bir tarih, böyle birşey asla söylemedim ben, söylediklerimin arkasındayım ve SYRİZA Partisi’nin Siyasi Sekreterliği’ne sevkedilmem söylentilerine aldırmadan istifa etmeyi düşünmüyorum. SYRİZA Partisi’nin basın bürosu aracılığıyla bir açıklama çıkarmamı istediler, benim konumum nettir, Sol da bu konumda açık olmalıdır” dediği ifade ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz