Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GENEL BAŞKAN AV. NECMETTİN HÜSEYİN: “İLHAN TAHSİN’E YAPILAN SALDIRI, BATI TRAKYA TÜRK...

GENEL BAŞKAN AV. NECMETTİN HÜSEYİN: “İLHAN TAHSİN’E YAPILAN SALDIRI, BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞINA YAPILMIŞTIR”

30
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av. Necmettin Hüseyin, 15 Şubat 2017 Çarşamba günü sabaha karşı, Batı Trakya Türk Azınlığının özgür seslerinden BİRLİK Gazetesinin sahibi ve genel yayın yönetmeni İlhan Tahsin’in park halindeki aracının arka camının kırılarak içine atılan Molotof kokteyli ile kundaklanmasını kınayan bir basın açıklaması yayınladı.

Hüseyin “Batı Trakya Türkleri olarak gün geçmiyor ki Lozan Antlaşmasından kazanım olan haklarımızın iadesini beklerken, yeni hak gaspları ile karşılaşmayalım.

21. Yüzyılda demokrasinin doğduğu topraklar olarak dillendirilen ülkemiz Yunanistan’da Batı Trakya Türk Azınlığı olarak hak arama mücadelemizi yürütürken, bu günde azınlık haklarımız bir kenara insan olarak yaşam hakkımız dahi tehdit altına alınması ile ilgili bir olayla karşı karşıya karşıyayız.

Batı Trakya Türk Azınlık basının özgür kalemlerinden olan ve her daim azınlık haklarının geri kazanımı için mücadelesini sürdüren BİRLİK Gazetesinin sahibi ve genel yayın yönetmeni İlhan Tahsin’in aracının kundaklanması haberini almış bulunmaktayız.

Sayın Tahsin’e geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, bu menfur saldırıyı düzenleyen insan müsvettelerinin bir an önce bulunup adaletin karşısına çıkarılmalarını ve Batı Trakya’da azınlık mensuplarına günden güne hortlayan saldırıların da bir an önce önlenmesi için kalıcı çözümler üretilmesini beklediğimizi sizlerle paylaşmak isterim.

Batı Trakya Türklerinin tarafsız ve özgür kalemlerinin sadece azınlık mensupları için değil, Yunanistan Devleti içinde bir kazanım olduğunun bilinmesini ve yetkili mercilerin olayı bu açıdan değerlendirmeleri gerektiğini hatırlatırım. Tüm azınlık mensuplarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletirken, basına yönelen bu saldırının toplumu sindirme politikasının yeni bir mecraya taşınmasının adımı olmamasını da temenni ediyoruz” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz