Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HAŞMET AHMET SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDΙ

HAŞMET AHMET SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDΙ

39
0

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın verilmeyen hakları için merhum Dr. Sadık Ahmet’in başlattığı  imza kampanyasına ve azınlığın demokrasi mücadelesine en çok destek verenlerden biri olan Lippstadt Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin kurucu başkanı Haşmet Ahmet, son yolculuğuna uğurlandı. Haşmet Ahmet, 15 Şubat 2017 Çarşamba günü kılınan ikindi namazını müteakiben Susurköy’de toprağa verildi.

Cenaze törenine, T.C. Gümülcine Başkonsolosluğu’nu temsilen Muavin Konsolos Osman Şahin, merhum lider Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Sadık Ahmet ve oğlu işadamı Levent Sadık Ahmet, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, başkan yardımcıları Ahmet Kara ve Ozan Ahmetoğlu, Doğu Makedonya Trakya Eyaleti Meclis Üyesi Mustafa Katrancı, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan ve kalabalık bir soydaş topluluğu katıldı.

Evinin önünde kısa bir konuşma yapan Levent Sadık Ahmet, Dr. Sadık Ahmet’in azınlık hakları konusunda verdiği mücadeleye Haşmet Ahmet’in büyük destek verdiğini, kendisinin her zaman yanlarında olduğunu dile getirerek herkesten helallik istedi.

Yapılan dua istenen helalik ve konuşmanın ardından Haşmet Ahmet, doğduğu evin önünden omuzlarda alınarak köy mezarlığına götürüldü. Kılınan cenaze namazının ardından toprağa defnedilerek son yolculuğa uğurlandı.

BİRLİK Gazetesi olarak aileye ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x5c0ydw_hasmet-abi-son-yolculuguna-ugurlandi_news

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz