Ana Sayfa Batı Trakya Haber Gençlere Mesleklerini Anlatarak Yön Verdiler

Gençlere Mesleklerini Anlatarak Yön Verdiler

2
0

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) bünyesinde faaliyet gösteren Mesleki Tanıtım ve Rehberlik Kolu, Lise öğrencilerine İnşaat ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinde eğitim almış alanında uzman kişilerle söyleşi gerçekleştirdi.

Söyleşiye katılan konuşmacılar başarılarının sırrının bilinçli tercih ve mesleğini sevmek olduğunu belirttiler. İlk olarak söze başlayan İnşaat Mühendisi İbrahim Kamil bu bölümde başarılı olmak için önemli bir diğer unsurun matematiği sevmek olduğunu vurguladı.

İnşaat Mühendisliğinin sadece ev inşa etmekle sınırlı olmadığını insanın hayatının her alanında mühendislik işlerine ihtiyacı olduğunu, köprü, yol, baraj gibi eserlerin de mühendisler tarafından inşa edildiğini belirtti. İnşaat Mühendisliğinin en tatmin edici yanı mühendisin kalıcı eserler bırakabiliyor olmasıdır ifadelerini kullandı.

Ardından söz alan Yüksek İnşaat Mühendisi Yücel Eminoğlu, İnşaat Mühendisliğinin uzmanlık alanlarından bahsetti ve akademik deneyimlerini paylaştı. Bir İnşaat Mühendisinin dünyanın her yerinde istihdam imkanının bazı mesleklere göre daha fazla olduğunu çünkü bu mesleğin uluslararası bir dil olan matematiğe dayandığını ifade etti.

Son olarak söz alan Bilgisayar Mühendisi Murat Yunus, Bilgisayar Mühendisliği bölümü için gerekli niteliklerden bahsetti. Akabinde mesleğin istihdam koşulları hakkında bilgi verdi. Akademik süreçte derslerin zorluğu karşısında sabırlı olmalarını vurguladı. Analitik düşünceye sahip olmak, bir bütünün parçalarını görebilmenin öneminden bahsetti. Öğrencilere hangi mesleği seçerlerse seçsinler o meslekte en iyisi olmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Söyleşi soru ve cevaplarla son buldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz