Ana Sayfa Batı Trakya Haber Başbakan Miçotakis Yarın Gümülcine’den Geçecek

Başbakan Miçotakis Yarın Gümülcine’den Geçecek

2
0

Başbakan Kiriakos Miçotakis yarın Gümülcine’den geçerek Dedeağaç’a varacak. Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı Miçotakis’in Gümülcine’den geçişinden umutlu değil. Onun için Azınlık insanında “geçse ne olur, geçmese ne olur” görüşü hakim. Öyle ki Yunanistan devleti, yıllardan beri Batı Trakya’daki Azınlıkla barışmayı değil, kavgayı ve Azınlığın hak ve hukukuna, uluslararası anlaşmalar ve ikili anlaşmalardan doğan haklarına karşı hareket etmeyi seçti.

Onun için açıkça belirtilmesi gerekirse, Başbakan Kiriakos Miçotakis’in yarın Gümülcine’den geçmesinin Azınlık açısından bir beklentiyi ifade etmiyor. Keşke bu yazımızda Başbakan Miçotakis bizi yanıltsa. Azınlığın yıllarca devlet ile Azınlık arasında beklediği barışı işaret eden açıklamalarda bulunma cesaretini gösterebilse.

Düşünün, Azınlığın binbir tane sorunu var, Gümülcine’ye de koskocaman ülkenin bir Başbakanı geliyor. BİRLİK Gazetesi olarak en azından hiç olmazsa bari bugün bu yazıyı yazalım dedik. Azınlığın kurum ve kuruluşlarından bir “çıt” çıkmadığına göre…..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz