Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DOGU MAKEDONYA-TRAKYA BÖLGESİNİN TÜRKİYE’DEKİ TANITIMI VİZEYE TAKILIYOR

DOGU MAKEDONYA-TRAKYA BÖLGESİNİN TÜRKİYE’DEKİ TANITIMI VİZEYE TAKILIYOR

18
0

Doğu Makedonya-Trakya eyaletinin İstanbul’da Taksim Meydanından bulunan Yunan Başkonsolosluğu’na ait Sismanogleio Megaro’daki 5 günlük tanıtım programı tamamlandı.

Etkinlikte Türk turistlerin Doğu Makedonya-Trakya Bölgesine gelmesindeki en büyük engelin vize sorunu olduğu gündeme geldi.

Tanıtıma katılanlar Doğu Makedonya-Trakya bölgesinin güzelliklerini yakından tanıma fırsatı buldular.

 

Etkinliğin ilk gününde Kültür ve Turizmden Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Kostas Papakosmas ve Drama Eyalet Başkan Yardımcısı Giannis Ksanthopoulos ve Yunanistan İstanbul Başkonsolosu Vasileios Bornovas  bir basın toplantısı düzenlediler.

Vize konusu ile ilgili soruları yanıtlayan Yunanistan İstanbul Başkonsolosu, “Bizden talep edilen vizeleri 24 saat içinde veriyoruz. Vize taleplerinde artış olmasını bekliyoruz ve biz bu talebe memnuniyetle karşılık vereceğiz” diye konuştu.

 

BAŞKONSOLOSLUK VİZE VERMEKTE SINIFTA KALIYOR

 

Yunanistan’ı ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarının sayısı gittikçe artarken İstanbul’da bulunan Başkonsolosluk vize vermekte “cimrice” davranarak sınıfta kalıyor. Birlik gazetesinin güvenilir kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre, Başkonsolosluğa vize için başvuran Türk vatandaşların günlük sayısı 500 ve hatta bunun çok üzerinde olduğu iddia ediliyor. Ancak Başkonsolosluğun günlük sadece 120 kişiye vize verdiği iddia ediliyor. Eğer bu bilgi doğruysa ki kaynaklarımız bizi birçok kez haklı çıkardı, ite o zaman bu iş istenilen düzeyde olamaz.

Türk Hava Yolları’nın Selanik seferlerinin başladığı gün konuştuğumuz bazı yetkililer bu iddianın tam doğruluk payı olduğunu bizzat söylediler. Dolayısıyla Yunan hükümeti vize konusunu daha ciddi bir şekilde ele almalıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz