Ana Sayfa Batı Trakya Haberler D.E.B PARTİSİ ŞAHİN İLKOKULU MÜDÜRÜNÜN GÖREVDEN ALINMASIYLA İLGİLİ BİR BASIN AÇIKLAMASI YAYINLADI

D.E.B PARTİSİ ŞAHİN İLKOKULU MÜDÜRÜNÜN GÖREVDEN ALINMASIYLA İLGİLİ BİR BASIN AÇIKLAMASI YAYINLADI

11
0

Müdürlük görevinden alınan Şahin İlkokulu müdürünün şahsında azınlığın anaokulu talepleri cezanlandırılmak istenmiştir.

Batı Trakya Türk Azınlığı, “azınlık anaokulları talebi” konusunda devlet tarafından bir adım beklerken, yeni ve talihsiz bir kararla daha karşı karşıya kalmıştır. Bölgede Türkçe – Yunanca eğitim veren azınlık anaokulu olmadığı için çocuklarını devlet anaokuluna göndermemeyi tercih eden ve bu nedenle ilkokul birinci sınıfa kayıt konusunda sorunların yaşandığı İskeçe’ye bağlı Şahin Azınlık İlkokulu Müdürü Hasan Kurak, “kayıt sorunu” yaşanan öğrencileri sınıflara aldığı gerekçesi ile müdürlük görevinden uzaklaştırılmıştır.

Bir öğretmenlik şevkati ve sorumluluğu gereği çocukları arkadaşlarından ayırmayan ve kutsal öğretmenlik görevinin gereğini yerine getiren Hasan Kurak’ın yetkili merciler tarafından görevden alınması hiç bir hukuk, demokrasi, vicdan ve ahlak anlayışına sığmamaktadır.

Bu talihsiz kararla, sadece Şahin İlkokul Müdürü Hasan Kurak’ı değil onun şahsında haklı bir şekilde Türkçe ve Yunanca eğitim verecek azınlık anaokulu talebinde bulunan  tüm Batı Trakya Müslüman Türk Azınlık insanı cezalandırılmıştır.

Bu karar; öğrencileri, velileri ve görev yapan tüm öğretmenleri baskı altına alma ve sindirme amacını taşıyan bir karardır.

Azınlık insanı haklı bir şekilde Türkçe ve Yunanca eğitim veren anaokulları talep ederken, bu taleplerini karşılamak bir yana Yunan devleti Hasan Kurak’ın şahsında tüm azınlığı cezalandırmayı seçmiştir. Azınlık insanı ve öğrenci velileri üzerindeki sindirme ve yıldırma uygulamalarına son verilmeli ve Batı Trakya Türklerinin halkı ve demokratik talepleri dikkate alınarak, bir an önce eğitim sorununa yönelik iyi niyetli adımlar hayata geçirilmelidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz