Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MİLLETVEKİLİ AYHAN KARAYUSUF: “MEMORANDUM POLİTİKALARI ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİNE ENGEL OLMAKTADIR”

MİLLETVEKİLİ AYHAN KARAYUSUF: “MEMORANDUM POLİTİKALARI ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİNE ENGEL OLMAKTADIR”

12
0

Milletvekili Ayhan Karayusuf ve SYRIZA Rodop İl Örgütü, Devlet Orta-Öğretim Okul Encümenleri Başkanı Ziloudis’le görüştüler.

Yaklaşık bir saat süren görüşme esnasında devlet orta-öğretim okul encümenleri başkanı, okul encümenlerinin yetki ve görevleri hakkında bilgi verdi.

Daha sonra, sayın Ziloudis bu öğretim yılında, özellikle de kış aylarında okullarda yaşanacak olan yakıt sorununa değinerek, “Okullarımızda var olan şu anki yakıt rezervi ancak yılbaşı tatiline kadar yeterli olacak ve daha sonraki aylar için yakıt ödeneği ve ısınma konusunda ciddi bir belirsizlik var. Bu durum gerek biz ailelere, gerekse çocuklarımızın geleceği için endişe yaratmaktadır.” dedi ve devamında, şu an okullarımıza ayrılmış olan 54.000 evroluk ödenekle de, bölgedeki okulların sağlıklı eğitim veremeyeceğini söyledi.

SYRIZA İl Örgütü Ziloudis’le yapmış olduğu görüşme sırasında, Gümülcine’de var olan ortaokulların ve liselerin öğrenci bakımından artık yetersiz kaldığı ve bölgemizde yeni okullara ihtiyaç duyulduğu konusu da dile getirildi.

Görüşme sonrası SYRIZA İl Örgütüyle milletvekili Ayhan Karayusuf ortak bir basın açıklamasıyla şunları söylediler:

“Sayın Ziloudis’ten edinmiş olduğumuz bilgiler doğrultusunda, böyle bir kriz döneminde eğitime daha güçlü bir devlet hizmeti sağlanacağı yerde görüyoruz ki, memorandum politikaları devlet okullarına da, öğrencilerimize de zarar vermektedir.

Okul encümenleri görevlerini yerine getirebilmeleri için gerekli bütçenin bir an önce devlet tarafından sağlanmasını ve ailelerin de konuyla yakından ilgilenmesini istiyoruz. Ayrıca Gümülcine’deki orta öğretim okullarındaki öğrenci sayısı çokluğunu göz önüne alarak, şehrimize yeni bir ortaokul ile lisenin inşası için ailelerin de gidip, yetkili kurumlara baskı yapması gerekir.

Esas hedef, eğitim-öğretimin yenilenmesi olmalı; üçlü koalisyon hükümetinin eğitim harcamalarına kesinti uygulamasıyla eski yıllara geri dönüş olmamalı.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz