Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DAVUTOĞLU, ÇİPRAS’I STAD KAPISINDA KARŞILADI

DAVUTOĞLU, ÇİPRAS’I STAD KAPISINDA KARŞILADI

20
0

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yunanistan Başbakan’ı Aleksis Çipras’ı Başakşehir Fatih Terim Stadı girişinde karşıladı.

DAVUTOĞLU’NDAN MEVKİDAŞINA YUNANCA JESTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun daveti üzerine Türkiye – Yunanistan dostluk maçını izlemek için Türkiye’ye gelen Yunanistan Başbakan’ı Aleksis Çipras’ı Başbakan Ahmet Davutoğlu Başakşehir Fatih Terim Stadı girişinde karşıladı. Davutoğlu Yunan mekidaşını, Yunanca iyi akşamlar anlamına gelen “Kalispera” diyerek karşıladı.

BİRLİKTE STADA GİRDİLER

A Milli Takım, hazırlık maçında Yunanistan’ı konuk ediyor. Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda saat 20.15’te başlayan mücadele öncesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu, maçı birlikte izleyecekleri Yunanistan Başbakan’ı Aleksis Çipras’ı stat girişinde karşıladı. İki lider ardından maçı izlemek için stada girdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye-Yunanistan maçı öncesi, soyunma odasına giderek A Milli Futbol Takımı oyuncularını ziyaret etti. Davutoğlu’na Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de eşlik etti. Davutoğlu’nu soyunma odasında Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim karşıladı. Başbakan futbolcularla tek tek tokalaşarak Yunanistan maçı öncesi başarılar diledi. Davutoğlu takım kaptanı Arda Turan ile kısa bir süre sohbet etti. Davutoğlu daha sonra Fatih Terim’e “Cumhurbaşkanımızın da selamı var beraberdik biraz önce. İnşallah sizden güzel bir netice bekliyoruz. Ayrıca bütün milletimiz adına size teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Fatih Hoca’yı aramıştım tebrik için. Bize zor günlerde çok güzel zaferler yaşattınız. İnşallah Çankaya’da bir akşam yemekte, sohbette beraber oluruz” dedi ve başarılar diledi.

Davutoğlu ardından stat dışına çıkarak Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ı karşıladı. İki lider ardından maçın oynanacağı stada girdi. Maçı beraber izleyen Davutoğlu ve Çipras’ın sohbet ettikleri ve neşeli oldukları görüldü.

DAVUTOĞLU ÇİPRAS’I UĞURLADI

0-0 berabere biten maçın ardından Başbakan Davutoğlu Çipras’ı aracına kadar uğurladı. Ardında Başbakan davutoğlu Ankara’ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı’na gitti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz