Ana Sayfa Batı Trakya Haberler CELAL BAYARLILARIN MUTLU YIL SONU HEYECANI

CELAL BAYARLILARIN MUTLU YIL SONU HEYECANI

19
0

Celal Bayar Azınlık Lisesi’nde eğitim gören 61 öğrenci başarılı bir eğitim yılı geçirerek liseden mezun oldular. Mezun öğrenciler için 22 Haziran Çarşamba akşamı mezuniyet töreni düzenlendi.

Bu yıl Celal Bayar Azınlık Lisesi’nin son sınıfında eğitim gören 61 öğrenci başarılı bir yıl geçirerek aldıkları diplomalarla lise eğitimini tamamlamayı başardılar. Öğrenciler, mezuniyet diplomalarını her yıl olduğu gibi bu yıl da mezuniyet töreninde topluca aldılar.

Posidonio’da düzenlenen törene, Celal Bayar Lisesi idari yönetimi, öğretmenler, mezun öğrenciler ve aileleri, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç, D.M.T.Eyalet Meclisi Üyesi Ercan Hüseyin, Eyalet Başkanı Yardımcısı Pavlos Damianidis, Gümülcine Belediyesi Başkan Vekili Rıdvan Molla İsa, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Devecioğlu, Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı İbrahim Halil Hasan katıldı.
Tören, her zaman olduğu gibi konuşmalarla başladı. İlk sözü Celal Bayar Azınlık Lisesi Encümen Heyeti Başkanı Mehmet İsmail aldı ve açılış konuşmasını yaptı. Ardından okul müdürü Tunalp Mehmet bir konuşma yaptı ve mezun olan çocuklara başarılar diledi.

 

Gümülcine Belediyesi Başkan Vekili Rıdvan Molla İsa, yaptığı selamlama konuşmasında, “bir öğrenci babası ve velisi olarak sizlerin bu hareketini destekliyorum. Çok değil, on yıl öncesiyle bugüne baktığımızda okulumuzun ne kadar iyiye doğru gittiğini görebiliriz. Yetkililerimizi daha fazla uyarıp bu okulumuzu artık Kolej havasına sokmalıyız” dedi.

 

BAŞKONSOLOS MUSTAFA SARNIÇ: “TEMEL İLKEMİZ BATI TRAKYA TÜRK TOPLUMUNA HİZMET ETMEKTİR”

 

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç geldi. Başkonsolos Sarnıç özetle şunları ifade etti. “Celal Bayar Lisesi’nin saygıdeğer öğrencileri, öğretmenleri ve kıymetli veliler, değerli basın mensupları, öncelikle şahsım ve mesai arkadaşlarım adına hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bizleri davet ettikleri için okul yönetimine en içten şükranlarımı sunmak istiyorum.

Öncelikle bu yıl mezun olan genç arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Bundan sonra önlerinde uzun bir yol var, Allah hepsinin yollarını açık etsin. Gençlere sesleniyorum, benim de sizlerin yaşlarında oğlum ve kızım var. Oğlumda sizler gibi Ankara’da sınava girdi. Hem Türkiye’de hem Yunanistan’da inşallah arzu ettiğiniz bölümlere girmeye hak kazanırsınız. Üniversiteye gitsenizde gitmesenizde önemli olan hepimiz için temel ilkemiz birey olarak insan haklarına saygılı, özgürlükçü, temel değerleri savunan birer genç olarak Batı Trakya Türk Toplumuna hizmet etmektir. Temel hedefimiz, temel ilkemiz hizmet olmalıdır.

Evet, gençsiniz, heyecanlısınız ama ne olur altyapınızı güçlendirin. Muhakkak kitap okuyun, dergi okuyun, bölgemizdeki gelişmeleri takip edin. Bu şekilde rekabetçi bir kişilik olarak toplumda arzu ettiğiniz yere geleceğinize içtenlikle inanıyorum.

Küreselleşen bir dünyada, Yunanistan’da, bölgenizde arzu ettiğiniz yere gelebilmeniz için muhakkak diğer insanlardan farklı bir yönünüzü öne çıkarmanız gerekmektedir. Bu herhangi bir bilim dalı olabilir, sanat olabilir veya spor olabilir. Yıl içerisinde zaman zaman celal Bayar Lisesi’ndeki arkadaşlarla futbol oynadık, arasıra gençler bize katıldı, sporda da öne çıkabilirsiniz. Ama muhakkak her ne olursa olsun çok çalışmanız gerekmektedir.

Bakınız, biz bu akşam sizler için burada toplandık. Öğretmenler, veliler, bölgeyi yönetenler herkes burada. Ben de bu vesileyle eğitim işleri koordinatörü sayın Papageorgiu’ya, müdüre, müdür yardımcısına, belediye başkan yardımcılarına, bölge başkan yardımcısına, encümen heyeti başkanına burada bulunan diğer yetkililere, Faik beye, Muzaffer Salihoğlu Lisesi Müdürüne, öğretmenlere kısacası burada bulunan bütün üst düzey temsilcilere selam ve saygılarımı sunmak istiyorum.

Sözlerime son verirken, özellikle genç arkadaşlarıma tekrar bundan sonraki yaşantılarında başarılar diliyorum. Bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve burada performans sergileyecek herkese en içten tebrik ve teşekkürlerimi sunarım.”

Konuşmaların ardından mezun olan öğrencilere mezuniyet diplomaları verildi.

Bu yıl okulu birincilikle 19,4 puanla bitiren Ayşe Karabekir oldu.

Mezuniyet töreninde 61 öğrenciye diplomalar verildikten sonra, 2010-11 eğitim yılında lise son sınıfı birincilik, ikincilik ve üçüncülükle bitiren öğrencilere başarı belgesi verildi. Aldıkları yüksek puanlarla Celal Bayar Azınlık Lisesi’ni dereceyle bitirenler yine geçtiğimiz yıl olduğu gibi kız öğrenciler oldu.

İlk üçe giren öğrenciler şunlardır:

1- Ayşe Karabekir 19,4
2- Şüheda Hacı Hatip 19,3
3- Büşra Molla Ahmet 19,1

Her yıl olduğu gibi okulu ilk üç sırada bitiren öğrencilere Celal Bayar Mezunu Büyük Müsellim’li Mimar Mühendis işadamı Faik Besimoğlu tarafından para ödülü verildi. Diplomalar ve başarı belgeleri verildikten sonra gece konserle devam etti.
Celal Bayar Azınlık Lisesi Müzik Öğretmeni Mehmet Mustafa ve öğrencilerinin oluşturduğu Müzik Grubu, söylediği birbirinden güzel şarkılarla törene renk kattı ve katılımcıların neşeli dakikalar geçirmelerini sağladılar.

Birlik gazetesi olarak, Lisedeki eğitimini başarıyla tamamlayan 61 öğrenci kardeşimize Üniversite yaşamlarında başarılar diliyoruz. Öğretmenlere de iyi tatiller.

 

DAVET EDİLDİLER Mİ? EDİLMEDİLER Mİ?

 

Ayrıca, Birlik gazetesi olarak, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı ve aynı zamanda Celal Bayar Öğrenci Yurdu Müdürü, Gümülcine Belediyesi “Eşitliğe İlk Adım Listesi”nden seçilen Meclis Üyesi Koray Hasan, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kara, İskeçe ve Gümülcine’de Bağımsız Listelerin Başkanları Hüseyin Ahmetoğlu ve Sibel Mustafaoğlu, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Sami Toraman, B.T.A.Y.T.Derneği Başkanı Ecevit Emin, SÖPA Derneği Başkanı Mehmet Derdiman’ın davet edilip edilmediklerini merak ediyoruz, çünkü hiç biri bu törende yoktu. Yine, Yassıköy, Kozlukebir, Mustafçova belediye başkanlarınıda bu etkinlikte göremedik.

Okul Müdürü sayın Tunalp Mehmet’in en azından davet edilip edilmedikleri sorusuna yanıt vereceğini umuyor ve bekliyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz