Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KILIÇDAROĞLU BATI TRAKYA’YA GELİYOR

KILIÇDAROĞLU BATI TRAKYA’YA GELİYOR

18
0

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Başbakan Yorgo Papandreou’nun başkanlığını yaptığı Sosyalist Enternasyonal’in konsey toplantısı için 30 Haziran’da Atina’ya gelececeği bildirildi. Gerekli izinler alınırsa Kılıçdaroğlu’nun Batı Trakya’ya da geleceği idda ediliyor.

 

Türkiye’deki seçim kampanyası sırasında “Dayan Yorgo biz iktidara geliyoruz” sözleriyle ekonomik krizle mücadelesine destek verdiği Başbakan Papandreou ile Atina’da özel olarak görüşecek olan Kılıçdaroğlu, sol/sosyalist partiler zirvesinde bir konuşma da yapacak.

Kılıçdaroğlu’nun Atina’nın ardından Yunanistan gezisindeki diğer durakları Selanik ve Batı Trakya olacak.

Türkiye’ye karayoluyla dönmeyi planlayan Kılıçdaroğlu Selanik’te Atatürk’ün evini ziyaret edecek. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler PASOK hükümetinden gerekli izinlerin alınması durumunda Batı Trakya’da İskeçe ve Gümülcine’ye uğrayarak azınlık temsilcileriyle bir araya gelecek.

Hatırlanacağı üzere CHP, Türkiye’de gerçekleştirilen genel seçimlerde İzmir 1. Bölgeden Batı Trakyalı Aydın Özcan’ı 7. sıradan aday göstermişti. Özcan, CHP’nin İzmir 1. Bölgeden 6 milletvekili çıkarması üzerine 1 sıra farkla TBMM’ye girememişti.

Azınlıkça Online®

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz