Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BTTADK İFTAR YEMEĞİNDE BİRLİK BERABERLİK MESAJI

BTTADK İFTAR YEMEĞİNDE BİRLİK BERABERLİK MESAJI

13
0

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) Başkanlığı 12 Temmuz 2013 tarihinde Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) lokalinde bir iftar yemeği verdi.

İftar yemeğinde, son zamanlarda Batı Trakya Türk Azınlığı’nın dini ve milli kimliği üzerinde değişik oyunlar oynamaya devam eden Yunan devletine tam kadro birlik beraberlik içerisinde anlamlı bir mesaj verildi. Azınlığın Seçmiş olduğu Müftüler, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları ve temsilcileri, Batı Trakya Türk Basını, Milletvekili ve sabık Milletvekilleri hep birlikte oruç açtılar ve kardeşlik dayanışma duygularını bu mübarek günde pekiştirme fırsatı buldular.  

İftar yemeğine başta Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener ve Muavin Konsolos Alper Atak olmak üzere, tüm diğer Danışma Kurulu üyeleri katıldılar.

Sıcak ve samimi bir ortamda geçen iftar yemeğinin duasını İskeçe Müftüsü Ahmet Mete yaptı. Yemek sırasında Danışma Kurulu Başkanı İbrahim Şerif bir konuşma yaparak, tüm konuklara katılımlarından dolayı teşekkür etti. Danışma Kurulu’nun neden kurulduğunu ve kurulun tarihsel süreci hakkında kısa bilgiler veren Şerif, son olarak GTGB salonunu kendilerine tahsis eden Başkan Koray Hasan’a teşekkür etti.

T.C. Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener de tüm katılımcıları selamlayarak başlamış olduğu konuşmasında, azınlığın çok zor bir süreçten geçtiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Bu Ramazan günlerinde kişisel hesaplaşmaları bir kenara bırakın, azınlık davasında tek yumruk olmak şart, ‘Ben yaptım’ demeyi bir kenara bırakıp ‘Biz yaptık’ diyebilmelisiniz, eğer sizler kişisel çekişmeleri bir kenara bırakırsanız; samimiyetle söylüyorum sırtınız hiç bir zaman yere gelmez.”

İftar yemeğine Rodop Milletvekili Ayhan Karayusuf ve İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek’in dışında tüm üyelerin tamamının katıldığı gözlendi. Ancak Milletvekili Zeybek BTTADK’na yazılı bir mesaj gönderdi ve kendisinin bu önemli iftar yemeğine çok katılmak istediğini fakan Atina’da yoğun işlerinden dolayı bulunamadığını belirtti ve yemeği düzenleyen herkesi tebrik ederek teşekkür etti.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz