Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYA TÜRKLERİ DAYANIŞMA DERNEĞİ’NE ÖNEMLİ ZİYARET

BATI TRAKYA TÜRKLERİ DAYANIŞMA DERNEĞİ’NE ÖNEMLİ ZİYARET

14
0

Dostluk Eşitlik Barış Partisi (DEB) Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Erkan Ruşen, Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) Başkanı Koray Hasan, Gümülcine Belediyesi “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu ve Birlik Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlhan Tahsin olmak üzere, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Burhanettin Hakküder’i İstanbul’da ziyaret ettiler. Daha sonra Dernek başkanları ziyaretle ilgili olarak Birlik gazetesine kısa bir açıklamada bulundular.

B.T.A.Y.T.D. Başkanı Erkan Ruşen ziyaretle ilgili olarak “bizlere faydalı olabilecek ilk kurumlardan bir tanesi, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’dir, ve burada bir çok kurumun bir arada olması, birlik ve beraberliğin bir göstergesidir” dedi.

Sibel Mustafaoğlu’da bu Derneğin önemine değinerek her İstanbul’a gelişlerinde uğradıkları bir dernek olduğunu, kendilerinin Batı Trakya’da hak arama mücadelesi davasını sürdürdüklerini, Derneğin de Türkiye’de çalışmalarını devam ettirdiğini ve bu gün burada yapmış oldukları toplantıyla bir kez daha azınlık sorunlarını ele aldıklarını ifade etti.

D.E.B. Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş da ziyaretle ilgili olarak Türkiye’ye geldiklerinde ilk gidecekleri yerin B.T.T.D.D.’nin olduğunu bu gün de bu Derneği ziyaret ederek azınlık sorunlarını ele aldıklarını ve yapılan bu toplantının çok faydalı olduğunu ifade etti.

G.T.G.B. Başkanı Koray Hasan da yapmış olduğu değerlendirmede bu gün Derneği ziyaret ederek Genel Başkan Burhanettin Hakdür’e Batı Trakya’daki son gelişmeleri aktardıklarını ve karşılıklı görüş alış verişinde bulunduklarını söyledi.

Son olarak B.T.T.D.D. Genel Başkanı Burhanetin Hakküder, yapılan bu ziyaretin kendilerini çok memnun ettiğini, Türkiye’deki Batı Trakya Türkleri Dayanışma derneklerinin; burada yaşayan Batı Trakya Türkleri’nin eli olduğunu söyledi. Yapılan bu ziyaretten dolayı değerli kurum başkanlarını, Dernek olarak burada ağırlamaktan çok mutlu olduklarını ifade eden Burhanettin Hakküder şunları söyledi: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 70 Milletvekilinden oluşan Batı Trakya Dertek Grubu toplantısı yapılacak ve bu toplantı öncesi bizlerin burada fikir alış verişinde bulunmamız çok iyi olmuştur. Bu taze bilgilerle konularımızı, Parlamento’ya taşımış olacağız ve burada yapılacak olan görüşmeler, Batı Trakya Türkleri’ne katkı sağlamış olacaktır. İnşallah en kısa zamanda diğer kurumlarla da toplantı yapacağız. Bu vesileyle Batı Trakya’da bulunan herkese selam ve saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz