Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞI’NA AÇIK ÇAĞRI: “BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞI VE GELECEĞİMİZ...

BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞI’NA AÇIK ÇAĞRI: “BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞI VE GELECEĞİMİZ İÇİN 6 MAYIS’TA HAYDİ SANDIĞA”

20
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği, Yunanistan’da yapılacak erken genel seçimlerde mücadele edecek Batı Trakya Türk Azınlığı mensubu adaylarımıza destek olmak üzere tüm şubeleri ile birlikte yaptığı çalışma ile Türkiye’de yaşamakta olan azınlık mensuplarının oy kullanmak üzere bölgeye gidilmesi konusunda ihtiyaç duydukları her türlü desteği sağlamak üzere çalışmalarına devam etmektedir.

Yunanistan’ın yaşadığı siyasal ve ekonomik çalkantı nedeniyle oluşan tablo neticesinde kaçınılmaz hale gelen erken genel seçimlerde çeşitli siyasal partilerden Batı Trakya Türk Azınlığı mensubu adaylar mücadele edecektir.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği bugüne kadar olduğu gibi bugünde halkımıza çağrısını yenilemektedir. Azınlık adına çözüm üretebilme ve inisiyatif alma noktasında aday olan Batı Trakya Türk Azınlığı mensuplarına gönül veren ve kendilerine bu noktada güven besleyen soydaşlarımızın sandığa giderek kendilerine oylarını kullanmaları toplumsal bir görevdir.

Oyların kullanılması bir vatandaşlık görevi olduğu gibi, Batı Trakya Türk Azınlığı adına kullanılan her oyun azınlığın kendi adına inisiyatifi kendi eline aldığına dair en belirgin göstergesi olacağı gerçeğidir. Batı Trakya Türk Azınlığı adaylarına yönelik bağımsız milletvekilli olarak Yunan Parlamentosu’a girebilmek için konulan ve uygulanan antidemokratik ve çağdışı % 3’lük seçim barajına rağmen toplumun kendini temsil konusunda mücadelesi geçmişten günümüze yadırganamaz ve saygı duyulması gereken bir gerçektir. Bu nedenle Batı Trakya Türk Azınlığı mensuplarının sandık başına giderek oylarını, gönlünden geçen adaylara kullanmaları önemlidir. Azınlığımız bilinçli bir tercihle seçilebilecek adaylarda temayülünü birleştirmesi durumunda, Yunanistan parlementosunda Batı Trakya Türk Azınlığı mensubu milletvekili ile yine azınlığımızın temsil edilmesini de kesinlikle mümkün kılacaklardır.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği gerek Türkiye’de gerekse Batı Trakya’da yaşayan azınlık mensuplarının öncelikle sandık başına gitmesi gerektiğini ve bu nedenle toplumumuza bu hassas konuda çağrıda bulunmayı toplumsal bir görev olarak adletmektedir.

“GELECEĞİMİZ İÇİN HAYDİ SANDIĞA. TÜRK’ün oyu TÜRK’e”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz