Ana Sayfa Batı Trakya Haberler AHMET HACIOSMAN TÜRK VATANDAŞLARINA YÖNELİK VİZE UYGULAMASININ KALDIRILMASINI KONU ALAN BİR SORU...

AHMET HACIOSMAN TÜRK VATANDAŞLARINA YÖNELİK VİZE UYGULAMASININ KALDIRILMASINI KONU ALAN BİR SORU ÖNERGESİ SUNDU

26
0

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı Rodop PASOK Milletvekili Ahmet Hacıosman, 04 Ocak Çarşamba günü, Dışişleri Bakanı Stavros Dimas ile Kültür ve Turizm Bakanı Pavlos Gerulanos’a hitaben Trakya bölgesini 48 saatliğine ziyaret eden Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulamasının kaldırılmasını konu alan bir soru önergesi sundu.

 

Soru önergesinin tam metni:

 

SORU

 

Protokol No.: 3744/04.01.2012

 

SAYIN: 1. Dışişleri Bakanı,

2. Kültür ve Turizm Bakanı

KONU: Trakya bölgesini 48 saatliğine ziyaret eden Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulamasının kaldırılması

 

Meriç (Evros) bölgesindeki gümrük kapılarından her gün önemli sayıda Türk vatandaşı, sınıra yakın bölgelere turistik veya ticari amaçlı geziler düzenlemek amacıyla geçiş yapmaktadır.

Meriç sınırları, 48 saatlik geziler için vize uygulamasının kaldırılması gibi seyahat rahatlığı sağlayacak bazı önlemlerin alınması halinde, hem bölgeye önemli sayıda turist çekebilir, hem de ekonomik ve ticari ilişkilerin hızla geliştiği bir noktaya dönüşebilir.

Bu, Ege Adaları gibi Yunanistan’ın diğer bölgelerinde başarı ile uygulanmış, hem bölgeye gelen turist sayısı bakımından, hem de yerel ekonominin canlanması bakımından olumlu sonuç alınmış bir önlemdir.

Vize işlemleri, vatandaş açısından uzun ve yorucu bürokratik işlem gerektiren bir süreç olduğu için, bölgeye turist çekmek bakımından caydırıcı bir etkendir. Trakya bölgesi, turist ve iş adamlarının çekim alanı olabilecek özelliktedir, yeter ki bizler seyahat rahatlığı sağlayabilecek önlemleri alabilelim.

Yukaridakiler doğrultusunda

 

SAYIN BAKANLARA SORULUR:

 

1. Trakya bölgesini 48 saatliğine ziyaret eden Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulamasının kaldırılması konusunda ne düşünüyorlar?

2. Bölgesel ekonomilerin kalkınması ve güçlenmesi stratejisi çerçevesinde vize uygulamasının kaldırılması olasılığını gözden geçiriyorlar mı?

 

Soruyu yönelten Milletvekili,

 

Ahmet HACIOSMAN

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz