Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN’DA ORTA VADELİ PROGRAM ONAYLANDI

YUNANİSTAN’DA ORTA VADELİ PROGRAM ONAYLANDI

27
0

Yunanistan’ın geleceğini ilgilendiren Orta Vadeli Program 155 “Evet” oyu ile kabul edildi. Yunan Parlamentosunda Batı Trakya Türk Azınlığı’nı temsil eden İskeçe PASOK Milletvekili Çetin Mandacı ve Rodop PASOK Milletvekili Ahmet Hacıosman “Evet” oyu kullandılar.

155 Milletvekili bulunan PASOK Partisinden 154 Milletvekili “Evet” 1 Milletvekili “Hayır” oyu kullandı. Orta Vadeli Programın oylamasında Yeni Demokrasi Partisi Milletvekili Elsa Papadimitriu “Evet” oyu kullandı ve böylece YDP’den uzaklaşarak Dora Bakoyianni’nin DİSİ Partisine geçmesinde yeşil ışık yaktığı belirtiliyor.  

298 Milletvekili oy kullandı. 155 “Evet”, 138 “Hayır”, 5 Milletvekili ise “buradayız” dedi. Görme engelli olan Agrinio PASOK Milletvekili Panayiotis Kurublis “Hayır” oyu kullandığı için Papandreu’nun talimatıyla PASOK’un Parlamento Grubundan uzaklaştırldığı açıklandı.

 

Papandreu, oylama öncesi yaptığı konuşmasında “Ülkenin geleceği, çocuklarımız ve ailelerimiz için Orta Vadeli Program’ın mecliste kabul edilmesini istiyorum.” dedi. “Şimdi sorumluluk zamanı” ifadelerini kullanan Papandreu, “Şimdi emekli maaşları ile maaşların ödeneceğini garanti altına alma vakti. ” vurgusunda bulundu.

 

“İki yıldır ülkenin uçuruma yuvarlanmaması için mücadele ettiğini” belirten Papandreu, AB ve IMF’yi reddedelim, borcumuzu ödemeyelim diyenlerin ne söylediklerinin farkında olmadıklarını kaydetti. Böyle bir formülün hastane ve okulların kapanması anlamına geleceğini, emekli aylıkları ile maaşların yüzde 80 kesilmesi anlamına geldiğini vurguladı.

 

“Ellerimizi kaldırmıyoruz. Mücadeleye devam ediyoruz.” diyen Papandreu, Yunan halkıyla birlikte yola devam edeceklerini söyledi. Miletvekillerine seslenen Yunan başbakan, “Oylarınızla Yunanistan’a tarihi bir fırsat verin. ” diyerek konuşmasını tamamladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz