Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN’DA NEFESLER TUTULDU GERGİN BEKLEYİŞ BAŞLADI

YUNANİSTAN’DA NEFESLER TUTULDU GERGİN BEKLEYİŞ BAŞLADI

12
0

Yunanistan’da nefesler tutuldu, gergin bekleyiş başladı. Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin Yunanistan’a “bu gece olursa olur, olmazsa euro para biriminden gidersiniz” dedikleri ultimatom iddialarından sonra tüm Yunanistan’da nefesler tutuldu ve ülke insanı gergin bekleyişe başladı.

 

Şu an saat 19:05 itibarıyla Atina’da görüşme üzerine görüşme gerçekleştiriliyor. Samaras’ın Singrou caddesindeki partinin bürolarında kurmaylarıyla görüşme halinde olduğu belirtiliyor. Buradan çıkacak olan neticeye göre Samaras’ın Cumhurbaşkanlığında yapılacak görüşmeye katılarak cevabını vermesi bekleniyor. Tabii ki bu cevabı ve görüşmeden çıkacak olan kararı en fazla Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy bekliyor.

 

Papandreu Hükümeti biraz önce acil Bakanlar Kurulu toplantısını gerçekleştirdi, toplantı sona erdi ve tüm Bakanlar bir tek söz söylemeden Başbakanlıktan ayrılmaya başladılar. Sadece Savunma Bakanı Panos Beglitis, “Papandreu Cumhurbaşkanıyla görüşmeye hazır, Samaras’ın haberini bekliyoruz” dediği belirtiliyor.

Son dakika gelişmesi olarak saat 19:08’de Yeni Demokrasi Partisi’nden Mihelakis, “Cumhurbaşkanından resmi bir teklif gelirse sayın Samaras toplantıya katılacaktır” açıklamasını yaptı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz