Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN’DA KARAYILAN’IN KİTAP TANITIMINA SORUŞTURMA

YUNANİSTAN’DA KARAYILAN’IN KİTAP TANITIMINA SORUŞTURMA

13
0

PKK terör örgütü elebaşılarından Murat Karayılan’ın “Kürdistandaki Savaşın Anatomisi” adlı kitabının Yunanca çevirisinin tanıtımının Yunanistan Savunma Bakanlığı’na ait Savaş Müzesi’nde yapılmasıyla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

PKK terör örgütü elebaşılarından Murat Karayılan’ın “Kürdistandaki Savaşın Anatomisi” adlı kitabının Yunanca çevirisinin tanıtımının Yunanistan Savunma Bakanlığı’na ait Savaş Müzesi’nde yapılmasıyla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Grigoris Delavekuras, bir gazetecinin, bir PKK üyesinin kitabının tanıtımının Savaş Müzesi’nde yapılmasınınYunanistan’ın teröre karşı tutumunu etkileyip etkilemediğine dair sorusuna ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Yunanistan, terörün her türünü kınamaktadır. PKK örgütü konusunda bu, Avrupa Birliği’nin de bir bütün olarak ilkesel pozisyonudur. Dün, yetkililerden habersizce, Savaş Müzesi’nde kiralanan bir odada, PKK üyesi bir kişinin kitap tanıtımı yapıldı. Savunma Bakanlığı konu hakkında soruşturma başlattı ve sorumlu kişileri buldu.

Yunan hükümeti ile hiçbir ilişkisi olmayan etkinlik, hükümetin terörizm konusunda uzun zamandır benimsediği pozisyonla da çelişmektedir”

 

“TÜRKİYE SINIRI AŞTI-SAMARAS’IN DOĞRU MÜDAHALESİ”

Yunan basını, Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği’nin tepkisi üzerine, Yunan İstihbarat Teşkilatı’ndan (EYP) istifa eden ve “Öcalan’ın Teslimi” adlı kitabını yazan Savas Kalenderidis tarafından tercüme edilen Karayılan’ın kitabının tanıtımının Savaş Müzesi’nde değil de Hilton Oteli’nde yapılmasının gündeme geldiğini yazmış, konunun Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras’a kadar gittiğini ve Başbakanlık’tan, verilen cevapta Başbakan Samaras’ın “Nasıl programlanmışsa öyle yapılsın” talimatı verildiği ileri sürülmüştü.

Bunun ardından kitap tanıtımı Savaş Müzesi”nde yapıldı ve Yunan basınının bir kısmı haberi “TÜRKİYE SINIRI AŞTI-SAMARAS’IN DOĞRU MÜDAHALESİ” başlığıyla okuyuculara duyurdu.

Yunan basını PKK terör örgütü elebaşılarından Murat Karayılan’ın “Kürdistandaki Savaşın Anatomisi” adlı kitabının Yunanca çevirisinin tanıtımı haberinde kullandığı bir fotograftaki haritada Türkiye’nin Güneydoğu bölgesini sözde “Kuzey Kürdistan” olarak tanıtması ise dikkat çekti.

 

ΥΠΕΞ: «Τρομοκρατική οργάνωση το ΡΚΚ»

Ο Γρηγόρης Δελαβέκουρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη «δημοκρατία» δήλωσε τα εξής για το θέμα: «Το υπουργείο Εξωτερικών δεν είχε καμία εμπλοκή με την παρουσίαση του εν λόγω βιβλίου. 
Δεν θα μπορούσε να έχει, άλλωστε, αφού το ΡΚΚ, σύμφωνα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και της Ελλάδας, είναι τρομοκρατική οργάνωση. Υπό αυτό το πρίσμα κακώς έγινε η παρουσίαση σε χώρο που ανήκει στο ελληνικό κράτος. 
Είναι αληθές ότι η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε για το ζήτημα αυτό, αλλά επαναλαμβάνω ότι το υπουργείο δεν ασχολήθηκε με το θέμα».

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz