Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN’DA AYNI TAS AYNI HAMAM

YUNANİSTAN’DA AYNI TAS AYNI HAMAM

18
0

Yunanistan’da seçim sonuçları durumun bundan sonra da aynı tas aynı hamam olacağını gösterdi.

9 ay içerisinde üçüncü kez sandık başına giden Yunan halkı SYRİZA partisi başkanı Aleksis Çipras’ı göreve yeniden getirirken, önceki hükümet ortağı olan aşırı sağcı “Bağımsız Yunanlılar” Partisi başkanı Panos Kammenos’u yeniden yanına “monte” etti.

İlk seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Çipras, zafer konuşmasında Kammenos ile koalisyona gideceklerini söyledi. Seçimlere katılım oranı ise yüzde 55 seviyelerinde olduğu ifade ediliyor.

Atina’da Klafthmonos Meydanı’nında kendini bekleyen kalabalığa hitap eden Çipras, zafer konuşmasında Kammenos’un ANEL (Bağımsız Yunanlılar) partisiyle koalisyona gideceklerini söyledi:

Yarından itibaren eskiyle yüzleşiyoruz

Çipras konuşmasında, “Sizlere bu büyük, temiz zafer için teşekkür ediyorum. Yunanistan halkı bizlere ülke içerisinde ve dışında mücadele etmek için net bir ödev verdi. Yedi ay önce başlattığımız mücadeleyi sürdüreceğiz. Asimetrik düşmanlara karşı ülkenin çıkalarını öne çıkaracağız. Bugün Avrupa’da, Yunanistan ve halkı mücadeleyle eş değer. Bu mücadeleyi dört yıl boyunca sürdüreceğiz. Halkımızdan aldığımız talimat dört yıllık bir talimat. SYRİZA kolay kolay ölmeyeceğini gösterdi. Bu zafer daha iyi bir yarın için mücadele verenlerin mücadelesi. Önümüzde zorluklar var. Ancak buna rağmen perspektifimiz var. Ekonomik krizden çıkış için sihirli bir yol yok. Buna rağmen Yunanistan halkının bize verdiği ödev yolsuzlukla mücadeleyi ön görmekte. Bu rejimle yüzleşmeliyiz. Yarından itibaren eskiyle yüzleşiyoruz.

Bağımsız Yunanlara ve Panos Kammenos’a da teşekkür ediyorum. Bugün güçlerimizi birleştiriyoruz. Mücadelemiz sonrasında Avrupa eski Avrupa olmayacak. Avrupa’yı değiştirmek için yola çıkıyoruz. 4 yıl sonra daha güçlü bir Yunanistan için mücadeleye atılıyoruz.”

KARAYUSUF SEÇİLEMEDİ

Rodop ilinde Azınlık seçmeni bu kez oylarının yönünü değiştirdi. SYRİZA’dan Ayhan Karayusuf milletvekili seçilemedi. SYRİZA ilk sıradan aday gösterdiği Mustafa Mustafa yeniden milletvekili seçildi. Yunanistan genelinde en çok oyu Rodop ilinden alan POTAMİ partisinden Av. İlhan Ahmet milletvekili seçildi.

Rodop ilinden iki Türk Milletvekili seçilirken 3. sandalyeyi Nea Dimokratia partisinden Evripidis Stilyanidis aldı. İkinci Türk aday Mustafa Katrancı ise seçilemedi.

Rodop ilinde bunlar yaşanırken, İskeçe’de ise SYRİZA Partisi’nin 1. sıradan Türk adayı Hüseyin Zeybek yeniden milletvekili seçildi. SYRİZA Partisi İskeçe’den iki milletvekili çıkarırken 3. sandalyeyi ise Nea Dimokratia partisi adayı Alekos Kontos aldı. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz