Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN’DA ΑΗ-64DΗΑ LONGBOW APACHE HELİKOPTERİ YANDI

YUNANİSTAN’DA ΑΗ-64DΗΑ LONGBOW APACHE HELİKOPTERİ YANDI

20
0

Yunan basınında çıkan haberlere göre, Yunanistan Kara kuvvetleri’ne ait AH-64DAH Longbow Apache savaş helikopterinin yandığı belirtildi. Atina yakınlarında megara 2. TEEP kışlasından gece eğitim uçusu için iki pilotla havalanan helikopterin uçuş esnasında 1. Motorunda arıza vermesi nedeniyle Megara dağının Pateras tepesine zorunlu iniş gerçekleştirdikten sonra alev aldığı belirtiliyor. İki Pilotun yara almadan helikopterden çıktıkları ifade ediliyor.

Helikopteri kullanan Pilot Binbaşı Hristos Bugazis’in ifade ettiklerine göre, gece saat 22: 44 civarında morotlardan birinin uçus sırasında havadayken tutukluk yaptığı ve acil olarak tek motorla indikleri anda helikopterin yarısının yandığını belirtiliyor.

Hatırlanacağı üzere yine bir gece eğitimi sırasında aynı kışladan havalanan bir başka ΑΗ-64DAH Αpache helikopteri 31 temmuz 2010 tarihinde arıza nedeniyle düşmüştü ve iki pilot hayatını kaybetmişti.

Yine hatırlanacağı üzere 2008 yılı Kasım ayında bir gece tatbikatı sırasında AH-64A Αpache helikopteri düşmüş ve bu kazada da iki pilot hayatını kaybetmişti.

Sözkonusu helikopterin Yunanistan’da sıkça olarak düşmesi ve kaza belirtmesi nedeniyle tartışılır duruma geldi.

Yunanistan Silahlı Kuvvetleri, helikopterin düşmesinden yarım saat sonra yaptığı yazılı açıklamada, “2 Mayıs 2011 saat 22:45 civarında programlı gece uçuşu sırasında APACHE AH – 64 D tipi helikopterinde, Megara’nın doğu bölgesinde mekanik bir arıza meydana gelmiştir. Pilotun değerlendirmesinde göre, helikopter ateş almış. Helikopterin pilotları helikopteri indirmeyi başarmış ve kendilerini güvenli olarak terketmişlerdir. Kanunların öngördüğü tüm araştırma ve gerekli çalışmalar araştırılmaktadır” deniliyor.

Son olarak Yunanistan Kara Kuvvetleri envanterine 2010 yılı içerisinde 12 adet AH-64DAH Longbow teslim edildiği belirtiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz