Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN’A 440 BİN EURO KAÇIRIRKEN YAKALANDI

YUNANİSTAN’A 440 BİN EURO KAÇIRIRKEN YAKALANDI

12
0

İpsala Sınır Kapısı’nı kullanarak otobüsle Yunanistan’a geçiş yapmak isteyen Batı Trakyalı yolcu D.F.’nin beline sarılmış 440 bin Euro ele geçirildi.

 

Türkiye’den çıkış yapmak üzere yolcu otobüsü İpsala Sınır Kapısı’na gelen ve pasaport işlemleri süren Yunan uyruklu erkek yolcu D.F.’nin fiziğine göre bel kısmındaki şişkinlikten şüphelenen ekipler, D.F.’nin üzerinde yaptığı aramada, beline sarılmış 440 bin Euro ele geçirildi.

 

Paraya el konulurken, parayı niçin yurt dışına kaçırmak istediğini söylemeyen D.F. ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Paranın hangi amaçla kaçırıldığının belirlenmesi için Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü durumu Maliye Bakanlığı’na bağlı Mali Suçları Araştırma Kurulu’na (MASAK) bildirdi.

 

Hatırlanacağı üzere bundan yaklaşık iki üç ay önce de yine buna benzer bir vaka daha yaşanmıştı. Yine Batı Trakyalı bir bayan beline sarılmış bir şekilde 500 bin Euro’yu Türkiye’den Yunanistan’a geçirmeye çalışmış ve bu sefer de Yunan Kastanies sınır kapısında yakalanmıştı.

 

Son dönemlerde bu kadar yüklü miktarda paranın Türkiye’den Yunanistan’a azınlık insanı kullanılarak kaçak yollarla hangi amaçla sokulmak istendiğine anlam verilemiyor. Yasadışı yollardan yüz binlerce Euro’yu Yunanistan’a sokmak isterken yakalan Batı Trakyalıların yapılan sorgulamalarda bu paranın kaynağını ve hangi amaçla ve nereye götürdüğünü söylememeleri de akıllarda soru işaretleri yaratıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz