Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN İSRAİL’DEN SPICE 1000/2000 ALACAK

YUNANİSTAN İSRAİL’DEN SPICE 1000/2000 ALACAK

19
0

Yunanistan ile İsrail arasında son bir yıl içerisinde başlayan “stratejik ortaklık” giderek derinleşiyor. Girit Denizi, Ege Denizi ve Yunanistan’ın Thesalya Stefanovikio bölgesinde gerçekleştirilen ortak askeri tatbikatların ardından, Yunanistan Savunma bakanı Panos Beglitis Eylül ayında İsrail’e gidiyor.

Beğlitis 4-5 Eylül tarihlerinde İsrail’e gidecek ve İsrail ile Yunanistan arasında “Yunan-İsrail Savunma Anlaşması”nı resmi olarak imzalayacağı belirtiliyor.

Bakan Beglitis, ziyareti sırasında İsrail Savunma bakanı Ehud Barac ile biraraya gelecek ve iki ülke arasında iki işbirliği mutabakatı imzalayacağı ifade ediliyor.

Ayrıca ikilinin görüşmelerinde Yunanistan’ın İsrail’den almak istediği F-16 ve F-4 savaş uçaklarına monte edilen SPICE 1000/2000 güdümlü roketlerin alımı anlaşmasının ilerletileceği kaydediliyor.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile de bir görüşme yapacak olan Beglitis, İsrail’in Yunanistan’daki savunma sanayisinin özelleştirilmesi konularındaki ilgisini ve savunma alanındaki işbirliğini ele alacakları ifade ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz