Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN İSRAİL İLE YENİ ORTAK ASKERİ TATBİKATA HAZIRLANIYOR

YUNANİSTAN İSRAİL İLE YENİ ORTAK ASKERİ TATBİKATA HAZIRLANIYOR

22
0

Yunanistan, İsrail ile savunma alanındaki ilişkilerini giderek derinleştiriyor. Yunanistan’ın toprakları, hava-deniz sahası İsrail Ordusu için adeta bir askeri eğitim tatbikat merkezi haline geldi.

2011 yılı içerisinde Girit, Mora, Volos bölgelerinde yapılan çeşitli askeri tatbikatların ardından şimdi de her iki ordu ortaklaşa yapacakları yeni bir tatbikata hazırlanıyor.

Yunan Hava Kuvvetleri, İsrail Hava Kuvvetleri ile birlikte 15-23 Eylül 2011 tarihleri arasında Mora’da, (Peloponisos) Andravida Hava Üssü merkez olmak üzere, Merkez Yunanistan ve Batı Yunanistan’nı kapsayan bölgelerde büyük bir askeri tatbikat gerçekleştirilecek.

Tatbikatta hava pilotlarının ortak eğitiminde, farklı görevlerde saldırı başta olmak üzere, hava egemenliği ve onun korunması üzerine senaryolarda eğitilecekleri belirtiliyor.

Tatbikatın programında ağırlıklı olarak gece ve gündüz sortileri üzerinde yoğunlaşacağı kaydediliyor. Tatbikata Yunanistan tarafından Araksos Hava Üssü’nden F-16 savaş uçakları katılırken, İsrail Hava Kuvvetleri tatbikata F-15 ve F-16 Savaş uçaklarıyla katılacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz