Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN OSMANLI’DAN KURTULUŞUNU KUTLADI, KAMMENOS’UN SÖZLERİ DAMGA VURDU

YUNANİSTAN OSMANLI’DAN KURTULUŞUNU KUTLADI, KAMMENOS’UN SÖZLERİ DAMGA VURDU

29
0

Yunanistan Osmanlı’dan kurtuluşunu kutladı, bu yılki kutlamalara Savunma Bakanı Kammenos’un sözleri damga vurdu.

Yunanistan’ın Osmanlı İmparatorluğu’ndan bağımsızlığını ilan ettiği “25 Mart 1821 Ulusal Bağımsızlık Bayramı”, ülke genelinde düzenlenen coşkulu törenlerle kutlandı.

Atina’daki kutlamalara Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları ile birlikte katıldı ve tören sonrası Türkiye’ye yönelik oldukça sert mesajlar gönderdi. Kammenos, “Biz barışçıl bir halkız, barış için her şeyi yapıyoruz, fakat ulusal egemenliğimize meydan okuyan herkesi bozguna uğratacağız. Yunan savaşçıları 1821’de güçlü bir Osmanlı İmparatorluğu’nu bozguna uğrattıkları gibi” diyerek Türkiye’ye mesaj gönderdi.

Savunma Bakanı Kammenos’un konuşmasını videodan izle:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=46&v=n7ScejpV73Y

Selanik’teki kutlamalarda, Edirne’de tutuklu bulunan iki Yunan askerine destek ve dayanışma amaçlı Büyük İskender anıtı yanına pankart asıldı.

Batı Trakya’da da kutlandı

25 Mart Ulusal Bağımsızlık Bayramı Yunanistan genelinde olduğu gibi Batı Trakya’da Gümülcine, İskeçe ve Dedeağaç’ta yapılan resmi geçit törenleriyle kutlandı. 25 Mart kutlamaları çerçevesinde her iki şehirde de pazar günü öğrenci ve askeri geçit törenleri düzenlendi.

Gümülcine’de düzenlenen törende hükümeti temsilen asker kökenli olan Kamu Düzeni ve Vatandaşı Koruma Bakanı Nikos Toskas katıldı. Tören, kılıç anıtına çelenk koymayla başladı. Buradaki törene Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu katıldı.

Geçit törenini izlemeye Rodop ili milletvekilleri İlhan Ahmet, Mustafa Mustafa, Ayhan Karayusuf ve Rodop İlinden Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Nikos Çalikidis, Gümülcine Belediye Başkanı Yorgos Petridis, Ordu mensupları, Emniyet Teşkilatı mensuplarının yanı sıra Gümülcine-Maronya Mitropoliti Panteleimon, Ermeni Kilisesi temsilcisi, Yunanistan’ın Tayinli Müftüsü Meço Cemali katıldı.

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x6gv2ma

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz