Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN İLAÇSIZ KALDI

YUNANİSTAN İLAÇSIZ KALDI

12
0

Alman ilaç firması Merck KGaA’nın Yunan hastanelerine kanser ilacını artık tedarik edemeyeceği bildirildi. Bu durum, derin krizin yaşandığı Yunanistan’da kamu hizmetlerinin nasıl baltalandığının en son işareti olarak görülüyor.

İlaç yapıcıları, yılın ortalarında AB liderlerine Euro Bölgesi’nin özellikle güney kısmının nasıl etkilendiği konusunda endişelerini açıklamış, Yunanistan’ın ödenmeyen faturaları yüzünden Alman biotest gemisinin gönderimini durdurduğunu dile getirmişti.

Merck ilaç firması Mali İşler Müdürü Matthias Zachert, Euro bölgesi borç krizinin vurduğu bazı ülkelerde, kamuya ait hastanelerin kendi faturalarını ödemek için mücadele ettiğini söyledi. Zachert’e göre teslimatların durduğu tek ülke Yunanistan. Fakat tek bir üründe sıkıntı olmasının altını çizen Zachert “Söz konusu ilaç Erbitux olup, Yunanlı vatandaşlar bu ilacı şimdilik eczanelerdeki stoklardan temin edebilirler” dedi.

İspanya gibi borç krizi yaşayan diğer ülkelerde ise Hükümetler, hastanelere masrafları için yardım etmeye çalışıyor. Zachert’e göre ise yaşanan bu durum, önümüzdeki bir kaç yılın da kritik geçebileceğinin sinyallerini veriyor.

Erbitux adlı ilaç bağırsak kanseri tedavisinde 2011 yılından bu yana 855 milyon euro satış getirerek Merck şirketinin ikinci en çok satan reçeteli ilacı oldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz