Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “YUNANİSTAN KAYNAYAN BİR KAZAN, HER AN TAŞABİLİR!”

“YUNANİSTAN KAYNAYAN BİR KAZAN, HER AN TAŞABİLİR!”

18
0

Ülkemiz Yunanistan’ın girdiği ekonomik çıkmazdan kurtulması için Papandreu hükümetinin ard arda aldığı sert ekonomik kararlar halkı çileden çıkardı ve halk sokaklara döküldü.

Her gece Parlamento önünde Sindagma meydanında gösteriler giderek büyümeye devam ediyor. Gösterilere katılanların çoğunluğunun herhangi bir partiye ait olmadıkları ve halkın kendisi olduğu belirtiliyor. Yunan medyasına konuşan halkın çoğunluğu artık bıçağın kemiğe dayandığı belirtiyor.

 

SİNDAGMA MEYDANI DOLMAYA BAŞLADI

 

“Bıkkınlar” olarak adlandırılan yüzbinlerce insan şu an 12 Haziran 2011 Pazar saat20: 30 itibarıyla Parlamento binası önünde toplanmaya başladı. 16 günden beri devam eden bu gösteriler giderek artıyor. Halk siyasilere karşı öfkeli bir biçimde haksızlığa uğradığını haykırıyor. Değişik radyo programlarına canlı olarak konuşan vatandaşların büyük bir öfke içinde olduğu görülüyor. Ancak tepkilerin en büyüğü Başbakan Papandreu’ya yönelik olduğu görülüyor. Papandreu’nun ülkeyi sattığı iddia ediliyor. Konuşanların çoğu bu hükümetin, bu siyasilerin hepsinin kaçması gerektiğini savunuyor. Halk Anayasanın değişikliğini istiyor. “Çalınan paraların” geri getirilmesi ve bunu gerçekleştirenlerin derhal cezalandırılması gerektiğini savunuyorlar.

 

ÇADIRLARDA YATIYORLAR

 

Kendilerini “Bıkkınlar” olarak adlandılan yüzbinlerce kişi Sindağma meydanında çadırlar kurdular ve gece gündüz demeden bu çadırlarda kalmaya devam ediyorlar.

Birlik gazetesi olarak Atina’da Sindagma meydanında dolaştık ve fotograf karelerinden de anlaşıldığı gibi “Yunanistan kaynayan bir kazan ve her an taşabilir.”

Parlamento binası emniyet güçlerinin kurduğu demir barikat ve çelik halatlarla korunuyor. Atina caddelerinde bulunan mağazalarda bir sessizlik hakimiyet kurmuş ve esnaf zor durumda. Siftah yapmadan dükkanını kapayanlar giderek artıyor.

Sindagma meydanında sergilenen afişler Papandreu ve tüm politikacıların aleyhinde. Ancak bu afişlerin içerisinde teroristbaşı Öcalan’ın da resmi bulunuyor. Öcalan’ı Türkiye’ye teslim ettiği belirtilen Pangalos’a yönelik tepki dolu yazılar bulunuyor.

Anlaşılan o ki, Yunanistan önümüzdeki günlerde başta Atina olmak üzere geri dönüşü olmayan bir yöne doğru ilerliyor görüntüsü veriyor.

 

MİLLETVEKİLLERİNE SUÇ DUYURUSU

 

Son olarak Girit bölgesinde 1.380 kişi Girit’ten Parlamento’da bulunan 8 milletvekili hakkında suç duyurusunda bulunduğu iddia edildi. Suç duyurusunda, Milletvekillerinin halkı temsil etmek üzere yemin ettikleri hatırlatılıyor ve yeni önlemler ve yaşanan bu ekonomik kargaşanın hesabı soruluyor.

Bir başka suç duyurusu da Selanik’e 70 kilometre mesafede bulunan Pieria (Katerini) ilinde yaşandı. Burada yaşayan bir grup Yunanlı Parlamentoya temsilci olarak gönderdikleri milletvekilleri hakkında suç duyurusunda bulundukları belirtildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz