Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN AB DESTEĞİ İLE AKDENİZ’DE PETROL ARAYACAK

YUNANİSTAN AB DESTEĞİ İLE AKDENİZ’DE PETROL ARAYACAK

17
0

Yunanistan’ın, ekonomik krizden çıkış için, Avrupa Birliği’nin de desteğiyle Akdeniz ve Ege’de petrol ve doğalgaz aramayı planladığı iddia edildi.

Bazı internet sitelerinde yer alan haberlere göre, Yunanistan’ın, ekonomik krizden çıkış için, Avrupa Birliği’nin de desteğiyle Akdeniz ve Ege’de petrol ve doğalgaz aramayı planladığı iddia edildi.

Yunan basını, Atina’nın, Başbakan Antonis Samaras’ın onayıyla Yunan kıta sahanlığı ve münhasır ekonomik bölgelerinin (MEB) dış sınırlarını deklare etmek için Birleşmiş Milletlere başvuruda bulunma girişiminin, bu konudaki çalışmalara zemin hazırlamak için planlandığını ileri sürdü.

Atina’nın bu kararında, İyon Denizi’nde ve Girit Adası’nın güneyinde hidrokarbon araştırmaları yapan Norveç PGS şirketine ait sismik gemisinin bugüne kadar olan çalışmalarının sonuçlarının da etkili olduğu belirtilen haberlerde, Yunanistan’ın bu hareketinin, AB tarafından da desteklendiği öne sürüldü.

Haberlerde, kısa bir süre önce Avrupa Parlamentosu tarafından hazırlanan AB’nin enerji ihtiyacıyla ilgili 2050 yılına kadar olan yol haritasını içeren bir ön raporda, üye ülkelerin kendi MEB’lerinde hidrokarbon araştırmaları sırasında diğer ülkelerle olası anlaşmazlıklara karşı AB’nin açık tavır alması gerektiğinin kaydedildiği belirtildi.

Son kez, “Romulus” ve “Thor Chaser” isimli yardımcı gemilerle birlikte Girit Adası’nın güneyindeki Gaudos Adası yakınlarında seyreden “Nordic Explorer”ın doğu istikametine hareket ettiği belirtildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz