Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan’daki Camilerde Yapılan Etkinlikler

Yunanistan’daki Camilerde Yapılan Etkinlikler

0
2

Yunanistan’da türbe, hamam, çeşme vb. gibi birçok Osmanlı yapısının yanında, çok iyi şekilde restore edilmiş ve başta kiliselerin etkinlikleri olmak üzere, Belediye ve sivil toplum kuruluşlarının etkinliklerinin kullanımına açılmış bir sürü de cami var.

Yıl boyunca bu camilerin içinde değişik etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bunlar görülmüyor da, İstanbul’da Ayasofya’da yılda bir defa Kur’an okunmasından dolayı Yunanistan açıklama üstüne açıklama, kınama üstüne kınama yayınlıyor.

 

Peki, bir yıl boyunca Atina, Girit, Halkida, Larisa, Trikala, Yanya, Veria, Edessa, Nausa, Selanik, Serez, Drama gibi kentlerde bulunan restore edilmiş camilerde çeşitli kültürel etkinlikler yapılıyor. Türkiye’nin bu etkinliklerin yapılmasına karşı çıktığı ve kınama yayınladığı bugüne kadar görülmemiştir.

Sadece bir defa T.C.Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yayınladı, o da Selanik’te Alaca İmaret Camii’nde Fransız sanatçı Ange Leccia’nin ‘Nimfea’ adlı video çalışması sergileniyordu. Omuzlarından üstü görünen bir kadını su içerisinde ağır hareket halinde gösteren 2007 tarihli ‘Nimfea’ videosu Alaca İmaret’te dev bir ekrana yansıtıldı. Bu video Türkiye’nin Yunanistan’a yazı yasmasına neden olmuştu.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan kınama yazısında, “Ayasofya’nın anıtsal karakterini değiştirmek tüm hristiyanların dini duygularını tahrik etmek açısından kabul edilemez bir girişimdir” ifadeleri kullanılıyor.

Peki, hıristiyanların dini duyguları tahrik ediliyor da, Yunanistan’da bu yukarıda sıraladığımız camilerde yapılan etkinliklerle, İncil’in cami içinde okunmasıyla Müslümanların dini duyguları tahrik edilmiyor mu?

Saçma! takıntı. Hastalık düzeyine ulaşmış ve tedavisi en üç nesile yayılır, o da değişim bu günden itibaren başlarsa….

Şimdi de yukarıda sıraladığımız camilerin içinde yapılan etkinliklere fotoğraflarla bir bakalım. Bunlar sadece yüzlerce fotoğraftan bazıları.

 

2 YORUMLAR

  1. Senelerdir bunlar yapılıyor..Yunan Ortodokslar Türkiyenin her yerindeki eski restore esilmiş kliselerde ayinler düzenlerken,Yunanistan bir kere olsun bu şehirlerdeki camilerde ne Bayram Namazı kıldırıyor nede mevlid okutuyor..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz